Türkiye Cumhuriyeti 50. Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Eski Devlet Bakanı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın İstanbul Arel Üniversitesi’nde, “21. Yüzyılda Diplomasi ve Arabuluculuk” konulu sertifika programının açılış dersini verecek. 

İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (Arel USAM) ve Uluslararası Diplomatlar Birliği tarafından düzenlenen “21. Yüzyılda Diplomasi ve Arabuluculuk” konulu sertifika programı 6 Ocak 2024'te başlayacak. Programın açılış konuşmalarını, Arel USAM Müdürü Prof. Dr. Oktay Bingöl, Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Ferhat Bozçelik ve Prof. Dr. A. Ercan Gegez yapacak.

Sertifika programının açılış dersini ise Türkiye Cumhuriyeti 50. Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Eski Devlet Bakanı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın yapacak. Karayalçın, diplomasi ve dışişleri konusundaki deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. 

EMEKLİ GENERALLER VE AKADEMİSYENLER DE DERS VERECEK

İstanbul Arel Üniversitesi'nden verilen bilgiye göre, 6-7 ve 13-14 Ocak 2024 tarihlerinde, hafta sonları dört gün süreyle düzenlenecek sertifika programında emekli büyükelçiler, emekli generaller ve uzman akademisyenler de ders verecek.

Programda Türkiye, Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan uzmanlar Türkiye’nin kamu diplomasi faaliyetleri ve uluslararası arabuluculuk girişimlerini anlatacak. 

Kaynak: anka