Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği(ÖVDER) Samandağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Arkadaş Karataş, ÖSYM’den sınavların İlçemiz Samandağ’da da yapılmasını talep etti.
AK Parti ilçe başkanı Semir Özdemir ve CHP ilçe başkanı Turgay Abacı’nın desteğiyle İlimiz Milletvekillerine de iletilen talebin dilekçesinde şu ifadelre yer alıyor. 
“ÖSYM BAŞKANLIĞI’NA
Tarih/ Sayı: 02.11.2021/ 2
 Konu: Samandağ İlçemizde ÖSYM Sınavları Yapılsın
Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Samandağ Şubesi olarak 26-27 Haziran 2021 tarihinde yapılan YKS sınavında yaşanılan mağduriyetlerin tekrar yaşanmaması için ÖSYM Sınavlarının İlçemiz Samandağ’da yapılmasını öğrenciler, veliler adına dernek olarak talep ediyoruz.
Geçen yıl YKS’de  Samandağ- Antakya arasındaki 25 dakikalık yolda öğrencilerin 4-5  saatte sınav yerlerine ulaşabildiklerini, sabahın köründe yollara düşen öğrencilerin, velilerin telaşı, sınava yetişememe stresinden kusan öğrenciler, yollarda trafik yoğunluğundan yaşanılan zincirleme trafik kazaları, yollarda ağlayan öğrenciler, sınavın kabusa dönüştüğünün göstergesiydi..
         2022 yılında 1720 öğrencinin mezun olacağı ve daha önceki yıllarda herhangi bir yere yerleşemeyen öğrencilerin sayısını topladığımızda 2022 yılında yapılacak YKS sınavına İlçemizde yaklaşık 6 bin öğrenci sınava girecektir.
  İlçemizdeki öğrenci ve öğretmen potansiyeli ile okul koşullarının uygunluğu ÖSYM sınavlarının yapıldığı Kırıkhan, Reyhanlı ilçelerinden daha fazladır. Bu nedenle Samandağ İlçesinde ÖSYM sınavlarının gerçekleştirilmesi kamuoyunun nezdinde ÖSYM’nin alacağı en doğru karar olacaktır. Gereğini bileğilerinize  arz ederim. “
   Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim