(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Özel ile yapacağı görüşmede anayasa değişikliğinin de konuşulması çağrısına, ''Anayasa ayaklar altında. O yüzden elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız, müzakereler, görüşmeler elbette olur liderler arasında ama bir şey uymamak için değiştirilmez. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim"  yanıtını verdi.

EĞİTİM SEN İZMİR 1 NOLU ŞUBE ÜYELERİNDEN ÖĞRETMENE ŞİDDETE TEPKİ: "MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELEN ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ" EĞİTİM SEN İZMİR 1 NOLU ŞUBE ÜYELERİNDEN ÖĞRETMENE ŞİDDETE TEPKİ: "MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELEN ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'te gazetecilierin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile anayasa konusunu görüşme çağrısına yanıt veren Özel, şunları söyledi:

"Bu tutumlarını değiştiremezlerse zayıflamaya devam edecekler. Sayın Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz. Kendilerinden randevu talep edeceğiz ancak anayasa ile ilgili birtakım talepleri de söyledi, tabii ki TBMM müzakere zeminidir ve her zaman liderler birbirleriyle konuşur. Ama bir insanın 'anayasayı değiştirelim' demesi için değiştireceğiniz anayasayı ne yapacaksınız? Geçen sefer değiştirilen anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir anayasa uymamak için değiştirilir mi? Eğer anayasayı değiştirecekseniz önce uymanız lazım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamak... Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak... Birinci derece mahkemesine Anayasa Mahkemesi'ni ezdirmek... Bunlar hangi anayasaya uymak? Anayasa ayaklar altında. O yüzden elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız, müzakereler, görüşmeler elbette olur liderler arasında ama bir şey uymamak için değiştirilmez. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim."

Kaynak: anka