"En Güvenilir Nükleer Santral Hiç Kurulmayandır" "En Güvenilir Nükleer Santral Hiç Kurulmayandır"

İlçemiz Samandağ’da  yerel seçimlerde çizilecek yol haritasını belirlemek üzere düzenlenecek “Yerel Yönetim Çalıştayı” için siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının imzacı olduğu çağrı metni yayımlandı.
TİP, HEDEP, TÖP, Kaldıraç, SMF, EMEP, Eğitim Sen Samandağ Şubesi, Samandağ Emekli Dayanışması, Yeniden İnşaa Platformu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samandağ Şubesi, Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği, Samandağ İçin Çağrı Platformu, ÇHD Hatay Temsilciliği’nin imzacı olduğu çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:
Ülkenin en uzun sahiliyle Akdeniz'i kucaklayan ilçemiz Samandağ; tüm doğal güzellikleri, kültürü ve  tarihine rağmen hak ettiği biçimde yönetilmiyor. Yıllardır çarpık yapılaşmaya göz yuman, Milleyha'ya moloz ve çöp dökmekten geri durmayan yerel yönetim anlayışı, ilçemizi derinden yaralayan 6 Şubat depreminden sonra bile yanlış belediyecilik uygulamalarına devam etmekte. Samandağ'ımız bugün hala belirsizlik ve çözümsüzlüklerle boğuşuyor. Ranta dayalı halkın yararını gözetmeyen bu anlayışı değiştirmek ise kendi ellerimizdedir. 
Deprem sürecinden bugüne, en zor şartlarda hayatta kalmak için dayanışmayı büyüterek umut olan, her türlü toplumsal sorunlara karşı çözüm üretmek için mücadele eden ve yeni yaşamın nüvelerini bu toplumun tarihine işlemiş olan Samandağ'ın ilerici, sol, sosyalist ve demokratik kurumlarıyla  alternatif yeni bir yönetim için, görev ve sorumlulukları yerine getirmek adına bir araya geldik. 
31 Mart 2024 tarihinde mahalli idareler seçim sürecine girerken; halktan, emekten, doğadan, akıldan ve bilimden yana yeni bir yerel yönetim anlayışını bu topraklarda egemen kılmak için kolları sıvıyoruz. Samandağ halkını kendi yerel yönetiminde söz sahibi ve denetleyici olmaya çağırıyoruz. Bu doğrultuda Aralık ayında düzenlemeyi planladığımız Samandağ Yerel Yönetim Çalıştayında Samandağ halkını; halkçı, sosyalist, şeffaf belediyeciliğin temel ilkelerini birlikte tartışmaya ve birlikte oluşturmaya davet ediyoruz! 
Yükümüz ağır. Önümüzde kurulacak yeni bir kent ve yeni bir yaşam var!
YENİ YAŞAMI BİRLİKTE KURACAĞIZ !
 Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları