"2020'de güney ve doğu sınırlarımızda 505 bin 375 kişinin ülkemize yasa dışı yollarla girişi, sınırlarımızda engellenmiştir. 2021'de ise bugüne kadar 253 bin 299 kişinin aynı kapsamda geçişi engellenmiştir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alınan önlemler sayesinde bu yılın başından bugüne kadar Türki'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 253 bin 299 kişinin sınırda engellendiğini bildirdi.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, göç meselesiyle ilgili sahada çalışan idari, sivil ve kolluk olmak üzere tüm personele iftira atan yaklaşımını kınadığını bildirdi.

Türkiye'nin, iç savaşların ve yoksullukların oluşturduğu Suriye ve Orta Doğu kaynaklı göçü yönetmede tüm dünyanın kabul ettiği bir başarıya sahip olduğunu belirten Soylu, Türkiye'nin, düzensiz göçle mücadele konusunda da pek çok bölgede olduğu gibi Afganistan'da çekilme kararı sonrası olası senaryolar için uzun zamandan beri ciddi bir hazırlık içinde olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilişim