Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’daki Kabil Havalimanı’nın işletilmesine ilişkin olarak “Mehmetçiği tehlikeye atmak gibi durumumuz söz konusu olamaz” açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliğinde, Pakistan ziyareti ve Afganistan'daki Kabil Havalimanı'nın işletilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Ziyareti kapsamında Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ve Başbakan İmran Han tarafından kabul edildiğini, Savunma Bakanı Pervez Hattak ve Savunma Üretimi Bakanı Zübeyde Celal ile bir araya geldiğini ve Orgeneral Kamer Cavit Bacva ile görüştüğünü belirten Akar, "dost ve kardeş Pakistan"da gösterilen yoğun ilgi ve misafirperverliğe teşekkür ederek sözlerine başladı.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ KARDEŞLİK DAHA DA GELİŞECEK"

DHA'nın aktardığına göre Akar, Türkiye’nin Keşmir konusundaki desteğinin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her seviyede ve her vesileyle dile getirildiğini aktararak "İki ülke arasındaki kardeşliğin önümüzdeki dönemde daha da gelişeceğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Pakistan arasındaki devam eden projeleri işaret eden Akar, "Pakistan ve Türkiye bölgelerinde barış ve istikrarın kalıcı hale getirilmesi için önemli katkılar sağlamaktadır" dedi.

Pakistan'ın komşusu Afganistan’daki son gelişmelerin de görüşmeler sırasında gündeme geldiğini dile getirerek Akar, şunları söyledi:

Editör: TE Bilişim