AHBAP’dan Hatay Gençlik Merkezi AHBAP’dan Hatay Gençlik Merkezi

Geçirdiği menisküs ameliyatı sonrası kan pıhtılaşması sonucu hayatını kaybeden, geçmiş dönem Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı, eğitimci Tahsin Demir son yolculuğuna uğurlandı.
Tahsin Demir’in cenazesi Samandağ Belediyesinde düzenlenen törenin ardından  Yeni Mahalle asri  mezarlığında toprağa verildi.                               
Demir, için Samandağ Belediyesi önünde gerçekleştirilen törene ailesi, sevenleri Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Hatay eski Milletvekili Serkan Topal, Samandağ Belediye eski Başkanı Refik Eryılmaz, Samandağ Belediye başkan yardımcıları Adnan Eryılmaz, Taylan Görür, Samandağ Belediye Meclis üyeleri, Demir’in de üyesi olduğu Veteranlar takım arkadaşları, Eğitim Sen Samandağ Şube Yöneticileri, eğitim camiasından arkadaşları, belediyeden mesai arkadaşları, mahalle muhtarları , siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Tahsin Demir’in vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek; “Belediye emekçimiz, mesai arkadaşımız, geçmiş dönem Belediye Başkan yardımcımız eğitimci sayın Tahsin Demir’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Gerek belediyedeki görev süresi boyunca verdiği hizmetler ile halkımızın takdirini kazanmış, sevilen bir arkadaşımızı kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz.
Hepimizin başı sağolsun. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli Demir ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum” dedi.
Geçmiş Dönem Samandağ Belediye Başkanı Avukat Refik Eryılmaz, yayınladığı taziye mesajında “Acımız çok büyük. Çok üzgünüm. Sözün bittiği yerdeyiz. Yol arkadaşımız, kardeşimiz, Belediye Başkan Yardımcımız Tahsin Demir’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
Yıllarca birlikte yol arkadaşlığı yaptığımız; pandemi, deprem felaketleri gibi onlarca zorluğa birlikte göğüs gerdiğimiz, yaşadığımız zorluklar karşısında hiç tereddüt etmeden elini taşın altına koyabilen Samandağ Sevdalısı koca yürekli Tahsin kardeşimizin erken gidişi hepimiz için çok büyük bir kayıp oldu. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, ruhu şad olsun”dedi.
Eğitim Sen Samandağ Şube Yönetimi Tahsin Demir’in vefatı ile ilgili “Bir kızıl karanfil daha yitti. Acımız büyük.
Bugün Eski Yürütme Kurulu Üyemiz ve dostumuz Tahsin Demir’i ne yazık ki yitirdik. Tarifsiz bir acı ve insan canının bu denli ucuz olduğu bir coğrafyada tarifsiz bir öfke içindeyiz…
Her ayrılık erkendir biliriz fakat bu kadarı fazla, cidden çok fazla. Ve biliriz ki ateş düştüğü yeri yakacak yine. 
Erken, geç anlamsız artık. Yıldızlar yoldaşın olsun dost, güle güle huzur içinde” dedi.
Veteranlar takımı adına konuşma yapan eğitimci Özgür Doğru, “Bugün burada gerçek bir Samandağ sevdalısı olan önceki dönem belediye başkanımız Samandağ veteranlar takımından kaptanımız, Hocamız ve takım arkadaşımız, eğitimci, sporcu ve siyaset adamı çoktu. Değerli Tahsin Demir’ i uğurluyoruz. Samandağ mızı öncülük ettiği sportif ve kültürel etkinliklerle hem yönetici, hem sporcu hem de insan olarak büyük bir teveccühe sahipti. 2.010 dokuzda veteran takımı projemizi. Sana anlattığımızda 18 yaşında profesyonel sözleşme teklifi almış bir futbolcu gibi sevinmiş takımın kurulması ve ayakta kalması için bütün imkanlarını seferber etmiştir. Cuma günü yaptığımız görüşmede büyük bir heyecanla doktor 3 ay sonra oynayabilirsin dedi. Demiştim. Yeter artık futbol olmadan olmuyor. En yakın zamanda beraberiz. Artık hiçbir antrenman kaçınmayacağız demişti. Bugün seni en sevdiğim turuncu formayla uğurlamaya geldik. Evden formamı giyer gelir beni Turuncu takıma yazın derdin. Bugün maç yok ama seni yine yazdık artık. Kalbimizin en özel yerindesin. Sen rahat uyu başkanın tüm takım arkadaşlarım. Ve dostların olarak. Bize devrettiği. Bu bayrağa en yukarıda tutmak için söz veriyoruz. Hatıranın yaşatmak için hepimiz canla başla mücadelemize devam edeceğiz. Samandağ’da öncülük ettiğin ve tüm mahallelerimizi bir araya getirdiğin futbol turnuva asıyla. Samandağ’da yeni bir hava getirmiştin. Her mal mahalleden sporseverler turnuva için bir yıl önceden hazırlıklarına başlıyor. Arabistan’dakiler izinlerini üniversite dekiler tatillerini 10’a çıkart göre ayarlıyorduk. Tüm mahalleler arasında bir gönül köprüsü kurma kurulmasına vesile oldum. Turnuvalara katılan bütün futbolcu, yönetici ve seyircilerin selamını getirdim sayın başkanım. Çok kıymetli Tahsin başkanımızın vefatı, biz dostları ve takım arkadaşları olmak üzere tüm zamanda ağımızı yasa boğmuştur. Değerli başkanımıza Allah’tan rahmet. Başlat takım arkadaşlarımız değerli kardeşim Necmi demir, kıymetli eşini lüfer demir hocamız olmak üzere tüm ailesine, sevenlerine, sabır ve metanet diliyorum. Devri daim olsun, mekanı cennet olsun.” dedi.
Belediye önünde gerçekleşen törenin ardından Demir’in naaşı önce Yeni Mahalle’ de bulunan evine götürüldü.
Geçmiş dönem Belediye Başkan Yardımcısı, eğitimci Tahsin Demir aha sonra Yeni mahalle Asri mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları