INTERNATIONAL EXECUTIVE MBA PROGRAMI'NIN ÜÇÜNCÜ DÖNEMİ EKİM AYINDA BAŞLIYOR INTERNATIONAL EXECUTIVE MBA PROGRAMI'NIN ÜÇÜNCÜ DÖNEMİ EKİM AYINDA BAŞLIYOR

(BERLİN) - Sosyal medya platformları yükselişteyken tüketicilerin içerik tüketme alışkanlıklarını değiştirmesine yanıt olarak, Türk kökenli Alman girişimci Coşkun Tuna tarafından kurulan KiVVON, Almanya’da yepyeni bir içerik platformu sunuyor.

Almanya’da yapılan güncel bir anket, tüketicilerin yüzde 74’ünün içerikleri okuduktan hemen sonra aboneliklerini iptal ettiğini gösteriyor. Yine aynı anket sonuçları, tüketicilerin tek seferlik ödemeyi daha cazip bulmasında abonelik bağımlılıklarından ve tuzaklarından kaçınma eğilimin yattığını ortaya koyuyor. 

KiVVON da bu duruma basit ve adil bir çözüm sunarak tek seferlik ödeme yöntemini getiriyor. Platform, net gelirlerinin yüzde 80’ini doğrudan içerik üreticilerine dağıtarak, geleneksel reklam gelirlerinin ötesinde yepyeni kazanç fırsatları sunuyor. Bu sayede içerik üreticileri, emeklerinin karşılığını daha adil bir şekilde alabiliyor.

KiVVON, videolardan podcast ve metinlere kadar çeşitli formatlarda içerikler sunuyor. Kısa ön gösterimlerle merak uyandıran platform, kullanıcıların içeriğin tamamına tek seferlik ödemeyle erişmesine olanak tanıyor. Düzenli kullanıcılar için tek tıkla erişim sağlayan bir cüzdan sistemi de bulunuyor.

Coşkun Tuna, yaşam geçirdiği girişime ilişkin, “KiVVON’daki misyonumuz, nefret söyleminden ve sahte haberlerden arındırılmış kaliteli içerik üreticiliğini teşvik etmek. Sadece bir platform değil, büyük medya kuruluşlarından bağımsız gazetecilere kadar herkesin hikâyesini anlatabileceği bir topluluk oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

KİVVON HAKKINDA

2021’de Coşkun Tuna tarafından kurulan KiVVON, yaratıcı içerikler ve adil gelir modelli iş birliklerine açık bir platform sunuyor. Amaç; basit, özgün ve güvenilir kaliteli içerik üreticiliği için bir merkez oluşturmak. Sınır Tanımayan Gazeteciler, AFP, Cicero gibi köklü kurumların da yayın yaptığı KiVVON, gazeteciliğin temel ilkelerini korumayı misyon edinirken, sosyal ağlara karşı adil bir denge sağlayarak gazeteciliği yeni, gelecek odaklı bir formatta sunmayı hedefliyor. Türkiye’de kivvon.com/tr adresinde çevrimiçi olarak yayında olan KiVVON, 27 Mayıs’ta Türkiye’deki içerik üreticilerinin de içeriklerinden doğrudan gelir elde edebilmeleri için bu ödeme işlevini Türkiye’de de başlatmayı planlıyor.

Düşüncelerini paylaşmak isteyenler, https://tr.surveymonkey.com/r/F3985VL bağlantısıyla anketin Türkçe versiyonuna katılabilecek.

 

ADVERTORIAL YAYIN

Kaynak: anka