Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hindistan’da devam eden G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Zirvesi kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ile görüştü.

Bolat, görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. "Türkiye-BAE arasındaki ikili ticareti ve yatırımları arttırma noktasındaki çalışmalarımızı karşılıklı olarak hızlandıracağız" dedi.

Zirvenin ikinci gününde BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Al Zeyoudi ile bir araya geldiklerini belirten Bolat, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın önümüzdeki hafta yürürlüğe gireceğini hatırlattı. BAE’li mevkidaşı Al Zeyoudi ile yeni döneme ilişkin planları ele aldıklarını bildirdi.

Bolat, Türk müteahhitlik sektörünün, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi 2030 Vizyonu kapsamında yer alabileceği projeler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Bolat görüşmede alınan kararlar konusunda şöyle konuştu;

"JETCO mekanizmamızın ilk toplantısını, iş adamlarımızın katılımıyla yıl sonuna kadar Türkiye'de yapmayı kararlaştırdık. Türkiye-BAE arasındaki ikili ticareti ve yatırımları arttırma noktasındaki çalışmalarımızı karşılıklı olarak hızlandıracağız."  

Editör: Nesli