BEYLİKDÜZÜ’NDE GAZETECİ MERDAN YANARDAĞ OKURLARIYLA BULUŞTU BEYLİKDÜZÜ’NDE GAZETECİ MERDAN YANARDAĞ OKURLARIYLA BULUŞTU

(İZMİR) - Buca Belediyesi'nin düzenlediği konferansta Türkiye’nin Balkan vizyonunu masaya yatırıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Buca Belediyesi, Buca Genç Rumeli Kanatlar ve Civar Köyleri Dayanışma Derneği, Balkan Strateji Geliştirme ve İş Birliği Derneği  ile Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği "21. Yüzyıl’da Türkiye’nin Balkan Vizyonu" konferansına konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, şunları söyledi:

“Balkan dernekleri ile ortaklaşa pek çok çalışmaya imza attık. Bizim için kardeş belediyeler, sivil toplum kuruluşları ile olan ilişkiler çok önemlidir. Önümüzdeki süreçte göreceksiniz ki Buca’da insana dokunan projeleri hayata geçireceğiz. Bunun için de sivil toplum kuruluşları ve Bucalılar ile ortak hareket edeceğiz.”

CHP’li Uzgel ise 1990’lı yılların Türkiye’nin  belli bir coğrafyaya yönelik dış politikasının en başarılı olduğu dönem olduğuna dikkati çekerek, “Bugün Bosna Hersek, Makedonya kısmen Kosova bu haliyle bir devlet olarak bulunuyorsa büyük ölçüde Türkiye’nin izlediği politika sonucudur. 1992-1995 Bosna, 1999 Kosova ve 2001 Makedonya sorunlarında müthiş bir katkı sağladı Türkiye. Sessiz sedasız, arka kapı diplomasisi ile. Ama hiçbir zaman bunun reklamını yapmadı” diye konuştu.

Türkiye’nin 2000’li yıllardan itibaren benimsediği dış politikayı eleştiren Uzgel, söz konusu politikaların ülkenin imajına zarar verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: anka