Üniversiteye hazırlanan gençler, Marmaris Belediyesi ve Tercih Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen Üniversite Bölüm Tanıtım ve Kariyer Günleri’nde buluştu.

Marmaris’te Üniversite Bölüm Tanıtım ve Kariyer Günleri düzenlendi. Marmaris Belediyesi ve Tercih Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe, çok sayıda üniversite öğrencisi adayı genç katıldı. Etkinlikte, devlet ve vakıf üniversiteleri, kurdukları stantlarda öğrencilere okulları hakkında bilgi verirken, YKS uzmanları, tercih danışmanları, akademisyenler, meslek profesyonelleri, YKS eğitim yayıncıları ve yurtdışı eğitim danışmanları da öğrencilere rehber oldu. 

BÖLÜMLER TANITILDI

Armutalan Kültür Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil puan türlerine göre öğrenci kabul eden bölümlerin tanıtım atölyeleri düzenlendi. YKS uzmanları ve tercih danışmanları tarafından üniversite adayı öğrencilerine yönelik YKS’ye hazırlık, etkili sınav çalışma ve test çözüm teknikleri, sınav motivasyonu, inovasyon-girişimcilik ve kariyer planlama gibi konularda kısa sunumlar yapıldı.

 


Kaynak: anka