Bir Yılan Hikayesi:  Samandağ Çevre Yolu Bir Yılan Hikayesi: Samandağ Çevre Yolu

Eğitim Sen Samandağ Şube Yönetimi son günlerde yaşanılan gelişmeleri değerlendirerek basın açıklaması yaptı.   
Eğitim Sen Samandağ Şube Yönetimi, gündeme ilişkin değerlendirmesini üç ana başlık üzerine şekillendirerek şu ifadelere yer verdi.
VAN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR!”
YSK’nın son noktayı koymuş ve hakkı sahibine teslim etmiş olması bu sürecin devam etmeyeceği anlamına gelmez.
Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için sloganını emek cephesi ve yüzleri halka dönük muhalefet, ete kemiğe büründürmeden bu ülkede hiç kimsenin ve hiçbir örgütlenmenin, yarına dair hiçbir güvencesi yoktur ve olmayacaktır.
Bu, Mevcut iktidarın salt kendi tercihinin değil, onun da tabi olduğu sermayenin bu coğrafyada egemen kıldığı, demokrasi ile faşizm arasında gidip gelen görelilik meselesidir. Bu, sermaye sınıfına göbekten bağın ve yeni sömürge ilişkisinin diyetidir. Kurtuluş yok tek başına...
Kurtuluş halkın örgütlü mücadelesindedir. Bizler Samandağ Eğitim Sen olarak örgütlü gücümüz ölçeğinde ve diğer emek örgütleri ile safları sıklaştırmaktan asla geri durmayacak, karanlığın aydınlığa egemen olmasına izin vermeyeceğiz. Van Halkı Yalnız Değildir!
HATAY'DA İKİ FARKLI İLÇE, İKİ FARKLI BAŞKAN VE İKİ EŞ ZİHNİYET: HASSA VE DEFNE...
AKP Hassa Belediye Başkanı içindeki zehiri kusarak Arap alevi halkına dil uzatma cüretinde bulundu. Sonradan özür diledi fakat…
Özür, erdemli insanların işidir. Hatanın affına yöneliktir. Ancak kin ile beslenenlerin kusacağı zehir iradidir. Bu, ilgili şahsın Yoz, Halklara düşman zihninin, hiç de gizleme ihtiyacı duymadığı, tezahürüdür, hatadan sayılmaz, özrü de kabulümüz değildir.
CHP Defne Belediye başkanı halkın bir bölümüne ve temsilcilerine, kim oldukları önemli olmaksızın HAİN dedi… 
Hainlik, vatanseverlik tartısı kendindeymiş gibi oy vereni makbul oy vermeyeni hain ilan etmek AKP Hassa belediye başkanının kafa yapısının CHP Defne belediye başkanındaki aynı yozluktaki kafada tezahürüdür. Yozdur ve halka düşmandır. İkisinin ortak noktaları zihinlerinde burjuvazinin ahlakının egemen oluşudur. Birinde “Din ve, Milliyetçilik” ötekinde “Sol ve Atatürkçülük” sahtedir ve hastalıklı zihinlerinin kılıfı olarak kullanılmaktadır. 
AKP kendi yöneticisi ile ilgili disiplin sürecini başlattığını ifade etmiştir. CHP’de daha azını yapma hakkına sahip değildir. İlgili şahsın özrü de…
SAMANDAĞ’DA BETON SANTRALİ ÜZERİNE
Samandağ' da şehrin göbeğine, ilkokulun bitişiğinde beton santrali kurulabiliyor ise ve yerel, genel erk sahipleri bunu bir günde durduramıyor ise; Halk haklı ve meşru bir vazife üstlenecektir, üstlenmektedir. Sendikamız da bu safları sıklaştıracaktır, sıklaştırmaktadır. 
Karşı çıktığımız şey ne beton ne de santralin kendisi değildir. Ki ihtiyacımız da vardır. Ancak ülke genelinde her tür yatırım veya peşkeş çekmede olduğu üzere insanı ve doğayı, hayatı öncelemeyen hiçbir şeye onay vermemiz mümkün değildir. Bugün konu ile ilgili dilekçelerimizi Kaymakamlığa verdik. Bu işin takipçisiyiz. İlgililere ve halkımıza saygılarımızla.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları