HATAY'IN DEFNE İLÇESİ SAKİNLERİ ÇOCUKLARININ EĞİTİMDEN KOPMAMASI İÇİN ÜCRETSİZ SERVİS İSTİYOR... #defne #hatay #deprem Üniversite öğrencisi: Burs için birçok yere başvurdum sonuç alamadım

Lise öğrencisi: Okulumuz yıkıldı, destek istiyoruz, okul istiyoruz 12. sınıf öğrencisi: Kaynak kitaplar çok pahalı bunlara ulaşamıyoruz.

Üç Çocuk Annesi Yurttaş: “Yemek Yok, Servisimiz Yok, Param Yok” Hatay'ın Defne ilçesi Aknehir Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, 6 Şubat depremlerinin ardından aksayan eğitim hizmetlerine dair sorunlarını ve taleplerini duyurmak için basın açıklaması yaptı.

Defne'de yaşayan 3 öğrenci annesi yurttaş, "Ne evim kaldı ne eşyam kaldı. Okula geliyorum, servisim yok , çocuklarım küçük, okuma yazmayı daha yeni çözüyorlar ve şu anda nasıl göndereceğim? Yemek konusunda yine aynı şekilde zorluk çekiyoruz. Yemek yok, servisimiz yok. Benim öğrencim 8. sınıf, kaynak kitabı almak zorundayım, param yok. Öğretmenlerden, yetkililerden rica ediyorum Antakya'dan gelen depremzedelere bir şekilde çare bulunsun, özellikle köy okullarına. Zaten biz şehir olarak bittik, bari köyümüzde yaşayabilelim" dedi.