"En Güvenilir Nükleer Santral Hiç Kurulmayandır" "En Güvenilir Nükleer Santral Hiç Kurulmayandır"

Malum gündem seçim, herkes eteğindeki taşları döküyor. Samandağ özelinde çoktan yapılması gereken Deniz Çevlik yolu asfaltlama işi Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.
 Öncelikle geç kalınmış olsa da Samandağ halkı adına teşekkür ederiz. 
Neden merkezde diye soranlara cevaben; 
Burası Samandağ Çevlik yolu. Depremde evleri yıkılan yüzlerce kişinin ailenin yaşadığı konteyner kentlerin yol güzergahı . O da yetmez. Her fırsatta 'Yaparsa Ak Parti Yapar' sloganıyla beliren AKP'li  yöneticiler, en az 15 yıldır bilmem kaç müjdeyle duyurdukları ve bir türlü bitiremedikleri  Antakya-Samandağ çevre yolunu deprem zorunluluğu nedeniyle kısmen açtıkları yolun hâlâ Çevlik'e bağlantısı yok.  Onun için bu yolun yani Samandağ-Çevlik yolunun asfaltlanması çok önemli. Tıpkı okula ulaşım yolunun asfaltlanması, güvenli hale getirilmesi gibi. Çünkü temel yaşam kriteri ekonomi ve ibadet.
Ekonomi diye turizm'e bağlayacağımı tahmin etmişsinizdir. Hafta boyunca boğula boğula işinde çalışan insanlar aileleriyle birlikte Hatay genelinden özellikle Antakya, Defne ve Samandağ'ın civar mahallelerinden denizi izleyerek terapi olduğunu hissediyor. Deniz yolundan Çevlik'e kadar  denizi izleyerek rüzgarını ciğerine çekerek haftasonu tatilini yaşamak istiyor. Ama bu güzergahın çok çileli olduğunu bilmeyen yok sanırsam. HBB tarafından yapılan asfalt serimiyle bu sorunun giderileceğinden eminim.
Deniz Çevlik yolunun asfaltlanmasının ardından, Yeşilada Meydan yolu ve Jan Suphi Beyluni Lisesi'nden kiliseye doğru giden yolda da çalışma yapılacağı duyuruldu. 
Şimdi Samandağ halkı adına bir talep daha!  Bu günlerde Deniz tarafından Hz. Zuhur Ziyaretine ulaşım mümkün değil.
Çok yoğun ziyaretçisi olan türbenin bu günlerde ulaşım yolu yok maalesef.
Çarşı tarafından depremin etkisiyle yarılan yol ulaşımda büyük sıkıntı yaratıyor. Deniz tarafından ise nispeten iyi-kötü yıllarca kullanılan güzergahta, moloz döküm ve ayrıştırma alanı olduğu için ağır tonajlı araç şoförlerinin yolu çok duyarsızca kullandıkları için çok bozulmuş, maalesef bu zamanda Hz Zuhur Ziyaretine ulaşım mümkün değil.
Hatay'da İnsanların çoğunlukla kurban kesim yeri, ibadet yeri ve ziyarette arınma duygusunu yaşadıkları türbeye ulaşımı sağlamak çok elzemdir.
Ayrıca Milleha gibi çok önemli doğal kuş cenneti olan alanın ulaşım yolunun açılması seçimden sonraya bekletilemeyecek kadar önemlidir.
Ondandır ki bütün insanlık adına rica ediyorum; artık seçim vaatlerinizi insanların bam teline değmeden, yapabileceklerinizi ertelemeden yapınız, YAPINIZ Kİ; YAPTIKLARINIZ YAPACAKLARINIZIN GARANTİSİ OLSUN!
        Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları