İlçemiz General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde bulunan çöp toplama alanı Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından rehabilite edilerek Samandağ’a 2019 yılı sonlarına doğru Kent Park olarak kazandırıldı. 
Hatay Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği park projesiyle ilgili açıklamasında Samandağ ve bölge halkının sosyal yaşamına yeni bir renk katmasının amaçladığını ifade ederek;  Kent Park’ta 600 metrekare çocuk oyun alanı, bin 50 metrekarelik teras kafe, 3 adet seyir terası, 250 metre yürüyüş parkuru, büfeler ve 2 bin metrekarelik açık otoparkının bulunacağını söylemişti.
Kent Park daha yapımı tamamlanmadan içerisinde baz istasyonu kurulmasıyla gündeme geldi ve parka yakın Mahallelerdeki vatandaşların bu duruma tepkisi gecikmedi. Özellikle çocukların yoğun olarak kullanacağı bir parkın içerisinde baz istasyonunun olması asla kabul edilebilir değilken, HBB yetkilileri bu durum karşısında baz istasyonunun varlığı veya yokluğu hakkında bir açıklama yapmamış, sessizliği seçmişlerdi.
Aradan geçen süre zarfında yapımı tamamlanan park faaliyete girerek vatandaşların kullanımına açıldı. 
Samandağ merkeze 3 kilometre uzaklıkta ve Vakıflı köyü yolu üzerinde bulunan Kent Park hizmete sunuldu sunulmasına fakat HBB yetkilileri parka gidecek vatandaşı aklına getirmedi. Vatandaşın oraya gidebileceği doğru düzgün yol yapılmadı.
Muhteşem Samandağ manzarasıyla sizi karşılayan ve yapımının üzerinden 3 yıl geçen parkın hala doğru düzgün bir yolu yok. Yolunu göze alıp parka gittiğinizde  çorak bir park alanıyla karşılaşıyorsunuz. Doğru düzgün bir yeşillik yok, yeterli ve sağlam bir çocuk oyun alanı yok.
Yapmış olmak için yapılmış bir Kent Park’ ta tek düzgün olan şey içerisinde bulunan Kentpark Cafe. 
Büyükşehir yetkililerine soruyoruz, Samandağ’a yapılan her iş neden tam olarak yapılmıyor?
Seçildiğiniz günden bu güne Samandağ’ da hangi işinizi tekrar tekrar bozmadan eksiksiz yerine getirdiniz? 
Bu üstünkörü yapılan çalışmalarınızdan ne zaman vazgeçip doğru düzgün bir çalışma yapacaksınız?
Bari bir işi tam yapın da biz de sizi eleştirmeyip alkışlayalım.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim