Samandağ Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bir araya gelerek Samandağ’ın sorunlarıyla ilgili görüştü.     
 Hatayspor Tesislerinde 18.08.2021 Çarşamba günü gerçeklesen görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında HBB Başkanı Lütfü Savaş ve Meclis Üyeleri adına Cem Tamimi açıklama yaptı. HBB Başkanı Savaş, büyükşehir yetkililerinin yarın Samandağ’a gelerek meclis üyeleriyle görüşeceğini ve öncelik sırasına göre belirlenecek yollardan çalışmaların başlayacağını ifade etti.
Samandağ Belediye Meclis Üyesi Tamimi “ Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Tatlı, sert güzel bir konuşma yapma imkanımız oldu. Bizim ilçemizin maalesef çözülmemiş bazı sorunlarını dile getirme fırsatı da bulduk. Biraz geç oldu ama nihayet görüşebildik. Bahsettiğimiz sorunlardan bir tanesi mezarlıklarla ilgili sorunlardı. Mezarlıklarla ilgili en son valiliğin de oluruyla en kısa zamanda bir çalışma yapacaklarına dair konuşmaları oldu. Sayın Başkandan bizim için en önemli sorun olan katlı otoparkın 29 Ekim’ de kesinlikle yetişeceğine dair söz aldık. Hem Park Bahçeler Daire Başkanıyla da toplantı sırasında canlı telefon bağlantısı yaptık 29 Ekim’ de bu park bitmiş olacak. Yollarımız çok kötü durumda  Hatsu’ nun eşip bitiremediği yollar var maalesef. Yollarımızın %95’ i kötü durumda. Büyükşehir ilçemizde 10 -15 tane caddemizi asfaltladı yalnız bütün ilçenin büyüklüğünü düşünecek inşallah bunları da en kısa zamanda partimiz iktidara yürürken ve  büyükşehir belediyesinde de  biz iktidarken bunların en kısa zamanda ilçemiz açısında çözülmesini bekliyoruz.  Buraya iki tane konu ile ilgili geldik buraya, dışardan maalesef yanlış bir algı var.  Samandağ Belediyesini Samandağ halkının seçmiş olduğu iradeye karşı atanmış bir koordinatör durumu var. Bunu da dile getirme fırsatımız oldu. Başkanın kendi bu konuda tasarrufu var. Biz tabi ki her tasarrufa saygı duyuyoruz, yalnız gerilimden herkes zarar görecek. Belki biz daha az zarar görürüz ya da bizler daha fazla zarar görürüz. Ama gerilimden kimse fayda sağlanmayacak. Güzelliklerden hep birlikte fayda sağlayacak, gerilimden de hep birlikte zarar görüyoruz. Biz bu gerilimlerin en aza indirgenmesi için yapılması gerekenler konusunda görüşlerimizi de ifade ettik. Görüşmemiz bu minvalde gerçekleşti. Özellikle yollar ve park konusunda en kısa zamanda inşallah bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. “ dedi.
 

Editör: TE Bilişim