Yükseköğretim Kurulu, banka hesaplarının yasa dışı amaçlarla kullanılması halinde karşılaşabilecekleri tehlikeler konusunda öğrencileri bilgilendirmek amacıyla Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile işbirliği yaptı. Öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla MASAK tarafından hazırlanan “Banka hesaplarınızı başkalarına kullandırmayın” başlıklı uyarı afişleri üniversitelere gönderilirken, YÖK'ün sosyal medya hesaplarından paylaşılmak üzere uzman görüşlerinin yer aldığı bir video da hazırlandı.

Yükseköğretim Kurulu, banka hesaplarının yasa dışı amaçlarla kullanılması halinde karşılaşabilecekleri tehlikeler konusunda öğrencileri bilgilendirmek amacıyla MASAK ile işbirliği yaptığını açıkladı. YÖK’ün Basın ve Halklar İlişkiler Müşavirliği aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Son dönemde özellikle üniversite öğrencilerinin banka hesaplarını başkalarına kullandırmak suretiyle gelir elde ettiği, kullandırılan bu hesapların suç gelirlerinin aklanması, terörizmin finansmanı, dolandırıcılık gibi ağır hapis cezaları gerektirecek suçlara sebebiyet verebileceği” yönünde şikayetler gelmesi üzerine MASAK ile işbirliğine gidildiği belirtilerek, mağduriyet yaşamamaları için öğrenciler uyarıldı.

MASAK tarafından hazırlanan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelere gönderilen afişlerde öğrencilere “Gelecek hesaplarınızı yakmayın. Kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçların para transferlerinde banka hesaplarınızın kullanılması durumunda ağır hapis cezası ile karşılaşabilirsiniz. Banka hesaplarınızı başkalarına kullandırmayın” uyarısı yapılıyor.

YÖK ayrıca, öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla, YÖK’ün sosyal medya hesaplarından paylaşmak üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü Siber Güvenlik Anabilim Dalı uzmanlarının görüşlerinin yer aldığı bir video da hazırladı.

Kaynak: anka