“1 Mayıs Alanlarında Bir Araya Gelme, Taleplerimizi Haykırma Zamanı” “1 Mayıs Alanlarında Bir Araya Gelme, Taleplerimizi Haykırma Zamanı”

Samandağ Çarşı Merkezinde mülkü bulunan kişilerin cep telefonlarına, ev ve dükkanlarının Hazine’ye devredildiğine dair mesajlar geldi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 29 Eylül 2023’te dağıtım yerlerine gönderdiği genelgeye göre Samandağ-Atatürk Mahallesi’nde parsel bilgileri belirtilen taşınmazlar 23 Ağustos 2023’te rezerv yapı ilan edilerek Hazine’ye devredildi.
Samandağ’da dört ay önce 16 dönüm yani 1,60 hektar alan rezerv alanı ilan edildi.
Bir mesajla evlerine ve dükkanlarına el konulduklarını öğrenen Samandağ halkının sosyal medyada yaptığı paylaşım ulusal basında da yankı buldu.
Başta Gazeteci yazar Fatih Altaylı, olmak üzere birçok gazete konuyu gündeme taşıdı.
Gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya üzerinden yaptığı yayında Samandağ’daki bu durumu gündeme getirdi. Altaylı, Samandağlı vatandaşlara gelen mesajı okuyarak uygulamaya tepki gösterdi.
Medyascope’tan Berna Büyükbayrak, Samandağ’daki bu sorunu Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Yusuf Aslan ile görüşerek ülke gündemine taşıdı.
Büyükbayrak’ın haberinde Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Aslan’ın sözleri şu şekilde yer aldı:
“Samandağ’ın emlak anlamında en zengin yeri rezerv alanı ilan edildi“
Samandağ Cemre Gazetesi imtiyaz sahibi Yusuf Aslan, rezerv alan ilan edilen yerlerdeki mülklerin olduğu bölgede ağır hasarlı evlerin ve iş yerlerin Antakya’ya göre çok az olduğunun altını çizdi:
“Samandağ’da rezerv alanı ilan edilen bölge, emlak anlamında zengin ve iş yerlerinin çoğunlukta olduğu bir alan. Buradaki evlerin, iş yerlerin metrekare fiyatı Samandağ’daki diğer alanlara göre her zaman yüksektir.”
Mülk sahiplerinin yaptığı basın açıklaması da ulusal düzeyde yayın yapan bir çok gazete tarafından gündeme getirildi.
BAŞKAN ERYILMAZ’ DAN REZERV ALAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA DAVET
Mülk sahiplerinin tepkisi ve konunun ülke gündemine taşınmasının ardından Saamandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda bilgilendirme toplantısı yapılacağını duyurdu.
Eryılmaz, paylaşımında “Son günlerde ilçemizde yetersiz bilgilendirmeden kaynaklı çok tartışılan Rezerv Alan ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sn. Vedat Gürgen, ilçemizde bilgilerindirme toplantısı gerçekleştirecektir.
14 Aralık 2023 Perşembe Günü(Yarın)Saat 15:30'da Samandağ Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenecek toplantıya, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Oda Başkanları, rezerv alan ilan edilen bölgedeki mülk sahipleri ve bilgi sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımız davetlidir.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları