Güzelmansur: İsrailliler Hatay’dan Ne Kadar Toprak Aldı? Güzelmansur: İsrailliler Hatay’dan Ne Kadar Toprak Aldı?

CHP’den Samandağ Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvuru yapan ilçemiz hayırsever, iş insanlarından Doğan Sağaltıcı, aday adayı olma süreci ve gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerinin bir bölümünü kamuoyuyla paylaştı.        
CHP Belediye Başkan Aday Adayı Doğan Sağaltıcı, yaptığı açıklamada her anlamıyla olumsuz koşullar ve imkansızlıklar altında yerel seçime gidildiğini belirtti.
“SİZLERE, SAMANDAĞ'IMIZI NE MİAMİ, NE DE NEW YORK YAPMA GİBİ HAYALLER SATMAYACAĞIM”
Belediye Başkan aday adayı Sağaltıcı, büyük ve hayalden öte vaatler sunmayacağını vurguladığı açıklamasında “6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinde vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hayatta kalanlara baş sağlığı ve dayanma gücü diliyorum.
Her anlamıyla olumsuz koşullar ve imkansızlıklar ile bir yerel seçime gidiyoruz. Siz değerli Samandağlı hemşerilerim sevdayla, sevgiyle, aşkla onlarca yıldır Partimizi omuzlarınızda hatta başlarınızın üstünde taşıdığınız için sizlere şahsım ve Partim adına çok teşekkür ediyorum. Ancak bugüne kadar hak ettiğiniz hizmetleri almamış olmanız ve Cennet köşelerinden biri olabilecek Samandağ'ımızın bu kadar hizmetten yoksun bırakılması, Cumhuriyet Halk Partisi sevdalısı olarak beni Samandağ Belediye Başkan Aday Adaylığına başvuruda bulunmama vesile olmuştur.
Partimizin bana teveccüh gösterip aday yapması ve sizlerin desteğiyle Samandağ Belediye Başkanı olmam durumunda; Belediyeyi dostlarımla değil, işinin ehli memleketini seven yoldaşlarımızla bu görevi layıkıyla yapacağımızın sözünü veriyorum.
Değerli Samandağlı hemşerilerim; sizlere büyük ve hayalden öteye gitmeyecek projeler vaat ederek sizleri kandırmayacağım. Samandağ'ımızın çözüm bekleyen sorunlarını biliyorum ve en öncelikli işlerden başlayacağım. Sizlere, Samandağ'ımızı ne Miami, ne de New York yapma gibi hayaller satmayacağım. Ama Samandağ İlçemizi yaşanabilir modern bir ilçe yapacağımın sözünü veriyorum. 2024 yılına girerken yol, su ve kanalizasyon gibi en temel ihtiyaçların giderilememiş olması çok büyük bir eksikliktir. Nasip olursa, Belediye Başkanlığım döneminde bu sorunlar bir daha açılmamak üzere kapanacaktır. Belediye başkanlığı makamına geldiğimizde ilk işimiz:
1: Asfalt üretim tesisi kuracağız ve ana yollarımız başta olmak üzere, yollarımızı asfaltlayarak parke sök tak ihalelerini bitireceğiz.
2: İlçe imar planını hiç kimseyi kayırmadan revize edip yaşanabilir, modern ve caddelerinde hem yerli hem de yabancı turistlerin gezmek ve fotoğraf çektirmek için ziyaret edecekleri bir Samandağ inşa edeceğiz. Bu işler Bölge-Şehir planlayıcı mimarlar ve mühendisler tarafından yapılacaktır.
3. Milleyha alanına çok önem veriyorum, dünyada az örneği olan bir kuş cenneti ama maalesef bugüne kadar hiç kimse fark etmedi ya da fark etmek istenmedi. Oradaki ekosistemi bozmadan uluslararası alanda ses getirecek bungalov konaklama alanı ve kuş gözlemcileri için gözetleme kuleleri yapacağız.
4. Çevlik’teki Titus tüneli ve çevresini turizm alanında görülmeye, gezilmeye değer bir yer olacak şekilde düzenleyerek turizm konaklama tesislerinin kurulması için ön ayak olacağız yerli ve yabancı kaynaklarımız mevcuttur.
5. Çevlik bölgemizi yamaç paraşütü yapılabilir olarak hem ülke içinde hem de yurt dışında tanıtacağız.
6. İlçemiz çocuk ve gençlerini kültür, sanat ve spor alanlarında daha çok başarılı kılacak projelere önem vererek Belediye olarak destekleyeceğiz.
7. Modern şehirlerde olduğu gibi, Samandağ İlçemizdeki çöp sorununu çözmek adına ciddi çözümler üreteceğiz 
8. Çok amaçlı salonu olmayan mahallelerimize çok amaçlı salonlar inşa edeceğiz.
9. İlçemizin her mahallesi için mezarlık yeri sorununu en az 50 yıl bir daha konuşulmamak üzere çözeceğiz.
10. Merkez ve kenar mahallelerimiz arasında ayırım yapmadan hizmeti ilçemizin her noktasına eşit bir şekilde dağıtacağız. 
11. Her koşulda Yardıma muhtaç olan insanımızın umudu olacağız.
12. Şeffaf, ulaşılabilir ve hesap verebilir yönetim anlayışını hakim kılacağız.
Bu süreçte bizi gönülden destekleyen yanımızda duran ve bize inanan tüm dost ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları