(ANTALYA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri için “Afet Farkındalık” kampı düzenledi. Öğrenciler afet kampında olası bir afet durumunda nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’nde Akdeniz Üniversitesi İngiliz Dil ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinin katılımıyla “Afet Farkındalık” kampı gerçekleştirildi. Kampa bölüm öğrencileri, Dr. Öğretim Üyesi Emine Şentürk ve lisanslı hemşir Jacob William Dyer katıldı.

Öğrencileri bilgilendiren Dyer, şunları söyledi:

Torbalı'da mahalle buluşmaları sona erdi Torbalı'da mahalle buluşmaları sona erdi

“ABD'de lisanslı hemşirim. Hatay'daki depremde hastaların bakımına yardımcı oldum. Örneğin triyaj hastalarının hangi doktora gitmeleri gerektiğini, hangi durumla karşı karşıya olduklarını, hangi hastalığa sahip olduklarını, ihtiyaçlarının ne olduğunu anlamalarına yardımcı oldum. Hazırlıklı olmak, böyle bir durumu önlemek ve bunun üstesinden gelmek için çok büyük bir adımdır. Bu kamp merkezi harika. Bunu yapan yöneticileri takdir ediyorum.”

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Ayşe Berra Erturan, afet durumunda nasıl tercüme ile yardım edebileceklerini öğrendiklerini belirterek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi bize birçok imkan sağlıyor. Daha önce İngilizce açısından da bilmediğimiz terminolojileri öğreniyoruz. Afet durumunda nasıl tercüme ile yardım edebileceğimizi öğreniyoruz. Çünkü 6 Şubat’ta da tercüme konusunda birçok sıkıntı çıktığını duydum. Burada aldığımız eğitimler sayesinde herhangi bir afet anında daha aktif bir rol almayı düşünüyoruz” dedi.


 

Kaynak: anka