Aile Hekimlerinin Cari Ödeme Eksikliği Mahkemeye Taşındı Aile Hekimlerinin Cari Ödeme Eksikliği Mahkemeye Taşındı

Araştırmacı Yazar Hamide Rencüs, Samandağ’da yaşam alanında kuruluşu devam eden Beton Santralinin kaldırılması için mücadele eden mahalle halkı bir araya geldi. 
Araştırmacı-Yazar Rencüs, Atatürk ve Yeşilada Mahallesi Sakinleri ile bir araya gelerek yaşam alanında kurulacak bir beton santralinin başta insanlarımız olmak üzere tüm doğaya vereceği zararlar ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Rencüs, mahalle halkının verdiği mücadelenin önemine değinerek, kendisinin de Samandağ halkının sesinin duyulması için bu konuda elinden geleni yapacağını vurguladı.
Mahalle sakinleri ve Rencüs, daha sonra santralin bulunduğu bölgede sorunu yerinde inceleyerek kuruluş çalışmaları devam eden Beton santrali’ ne çok yakın bir noktada bulunan bir ilkokul önünde basın açıklaması yaptı.
Araştırmacı Yazar Rencüs, yaptığı açıklamada “Samandağ halkının depremden bu yana çektiklerine tanık olunca insan gerçekten yeter artık diyor. Bir Samandağlı olarak her gelişimde bir moloz gürültüsü, tozuyla uğraşan bunlara maruz kalan Samandağlıları gördüm. Asbeste maruz kalan Samandağlılarla her yere başvurumuzu yaptık. Hala öldürülüyor Samandağ, hala uzun vadede kansere maruz bırakılıyor gibi. Şimdi de nereden çıktıysa sanki başka da bir sıkıntısı yokmuş gibi Samandağlılara yeni bir ölüm, yeni bir zehir dayatılıyor. Bunu gözlemledim, mahalleli ile birlikte beton santrali yaşam alanının içinde, seracılığın en yaygın olduğu bölgemizin bitişiğinde, Asi Nehri’nin kıyısında ve arkamızda gördüğünüz ilkokulun dibinde çimentosu içerisinde bulunan insanı öldürecek kanserojen maddeden başlayarak diyoruz ki, solunum yolu hastalıkları, yeraltı su, yerüstü su kaynaklarımızı zehirliyor, ekolojik dengeyi bozacak. Bunu bütün bilim insanlara ortalama aklı olan herkes bilir ve bunun yerleşim yerinde olmaması gerektiğini söyler. 
Halkın tepkileri çok yerinde, çok haklı olan tepkileri dikkate alınmıyor.
Bu Samandağlıları öldürmekten vazgeçin artık, elinizi çekin. Bunun için ne gerekiyorsa, nerelere başvurmak gerekiyorsa ben bir Samandağlı olarak buradaki haklı tepkiyi dile getiren mahallelinin yanındayım ve sonuna kadar gideceğiz. Çocuklarımızın, gelecek nesillerin hastalıklı olmasını istemiyoruz.” dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları