(GÖRÜNTÜLÜ – KISA HABER)

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarımızın durmasını isteyen ABD’nin kendi içinde operasyon döneminin fitili tutuşmuştur. Böyle müttefiklik ancak düşman başınadır… Günün birinde ABD'nin sosyal ve siyasal dokusuna nüfuz eden kuzey-güney ihtilafının tekrar nüksetmesine eyaletlerin arka arkaya bağımsızlık ilanlarına insanlık elbette şahitlik edecektir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de; Grup Toplantısında, ABD Teksas ile ilgili sınır güvenliği tartışmasını değerlendirdi. Bahçeli, şunları söyledi:

“Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için sevk ve idare edilen bölücü terör örgütünün arkasında ABD vardır. Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarımızın durmasını isteyen ABD’nin kendi içinde operasyon döneminin fitili tutuşmuştur. Böyle müttefiklik ancak düşman başınadır. Şimdi ABD kendi içinde kaynamaktadır. Teksas merkezli kriz eyaletler arasındaki cepheleşmeyi keskinleştirmektedir…

Teksas bunalımı, malumun ilanı olmuştur. 25 eyalet Teksas'ın yanında yer almış, Washington yönetimine meydan okumuştur. Bu dünya, yapma etme bulma dünyasıdır. Mazlumların gök kubbede çınlayan ahları, hiçbir zalimin yanına kalmayacaktır.

Trump'ın Cumhuriyetçilerin yönetimi altındaki eyaletlerden Teksas'a ulusal muhafız gönderilmesini istemesi ABD'nin yeni bir iç çatışma içine düşme riskini de kuvveden fiile çıkarmıştır. Biz onlar gibi olamayız. Fırsatçılık yapamayız. Beter olsunlar diyemeyiz.

ABD'yi akl-ı selime davet ediyor; sorunların sabır, sükûnet ve sağduyu ile çözümünü tavsiye ediyoruz. Ancak yakın vadede görür müyüz, bilemem. Ama günün birinde ABD'nin sosyal ve siyasal dokusuna nüfuz eden kuzey-güney ihtilafının tekrar nüksetmeye eyaletlerin arka arkaya bağımsızlık ilanlarına insanlık elbette şahitlik edecektir. Herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır ve bu açık hesap bu dünyada görülecektir."

 

Haberin tamamı birazdan…

 

Kaynak: anka