Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, ilçemizin bazı cadde ve sokaklarına yapılan işaretlemelerle ilgili kendilerine bir bilgi iletilmediğini belirtti.
Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Samandağ’ da merkez mahallelerdeki cadde ve sokaklarda kırmızı boya ile yapılan “rezerv alan” belirlemek için yapıldığı düşünülen ve halk arasında büyük tedirginliğe yol açan işaretlemelerle ilgili yetkili birçok kurumla telefon trafiği yürüttüğünü ve konuyla ilgili net bir bilgiye ulaşamadıklarını ifade etti.
“BAKANLIK KENDİLERİYLE İLİŞKİLİ OLMADIĞINI BİLDİRDİ”
Başkan Karaçay, yetkili mercilerle yoğun bir görüşme trafiği yaptığını belirterek, konuyla ilgili açıklamasında “Bu çalışma ile ilgili Belediyeye herhangi bir bilgi verilmemiş ya da izin alınmamıştır.
Durumu öğrenmek adına Sayın Kaymakamımız Emre Dündar'ı arayıp durumu izah edip durumu sordum kendisinin de bilgisi yoktu. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünü aradık, aynı cevabı aldık,
Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ile görüştüm. Bilgisi dahilinde olmadığını söyleyip araştırıp döneceğini söyledi. Daha sonra dönüş sağlayıp bakanlığın bilgisi dahilinde olmadığını söyledi.
Bunun üzerine zabıta ekiplerimize bu işaretlemeleri yapan ekipleri bulup bilgi almaları için talimat verdik. İşaretlemeleri yapanlar bulundu.
GEDAŞ kentsel dönüşüm firmasından olduklarını bakanlık adına çalışma yaptıkları söylendi. Bu bilgi tekrar bakanlığa aktarıldı. Az önce Sayın bakan yardımcısı Vedad Bey dönüş sağlayıp bu ekibin kendileri ile ilişkileri olmadıklarını bildirdi.
Bunun üzerine belediye ekiplerimiz bu arkadaşları tekrar bulup gerekli bilgileri öğrenmek üzere belediyeye davet edecekler.
Şu an itibariyle net bilgiler olmamakla birlikte aldığımız tüm bilgileri basınla ve halkla paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları