“Geleceğe Bir Eser Bırak” ve “Güçlü Adana İçin Güçlü Kadın” düşünceleriyle hareket eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Akademisi’nin (NİYET) 9. şubesini Yeşiloba Mahallesi’nde açtı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, kadınların ülke ekonomisine, Adana ekonomisine ve aile ekonomisine katma değer sağlaması amacıyla geliştirdiği, NİYET Akademisi’nin dokuzuncu şubesi Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi'nde açıldı.

Yeşiloba Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılışa, Başkan Zeydan Karalar’ın yanı sıra, siyasiler, muhtarlar ve Yeşiloba sakinleri katıldı.

Toplumda kadının güçlenmesine katkı sağlayacak NİYET Akademilerin sayısını artıracaklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, kadının hayatın her alanında daha fazla yer alması için emek harcamaya devam edeceklerini ifade etti.

Yeşiloba Mahalle Muhtarı Ali Yaylalı, Başkan Zeydan Karalar’ın 2019’dan beri Yeşiloba Mahalle’sine büyük hizmetler yaptığını, Adana’ya kazandırılan NİYET Akademilerin ise deprem gibi zor süreçlerde halkın adeta yaralarını saran bir merkeze dönüştüğünü kaydetti.

KADIN GÜÇLÜYSE TOPLUM DA GÜÇLÜ

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir toplumun ancak kadının güçlü olması halinde dinamik ve güçlü olabileceğini ifade eden düşüncesini dile getirerek sözlerine başlayan Zeydan Karalar, “Kadının işi varsa, kendi ayakları üzerinde duruyorsa o ülke dimdik ayakta durur. Biz de kadınların toplumda güçlü olması, üretmesi, kazanması için çok ciddi çaba gösteriyoruz" dedi.

BORÇ GELİRİN 4 KATIYDI, GELİR BORCUN 4 KATI HALİNE GELDİ

Pandemiye, depremlere ve ağır borç yüküne rağmen Adana’ya yaptıkları devasa hizmetlerin yeni dönemde katlanarak artacağına da vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, “Şimdiye kadar bir belediye başkanının yapmadığı rekor hizmetlere imza attık. 3 alt geçidi, 5 bulvarı hizmete açtık. Adana’da altgeçit yapan ilk Belediye Başkanı bu kardeşiniz. 197 bulvar ve caddeyi yeniledik, şu ana kadar 2 milyon 795 bin ton (120 bin kamyon) asfalt dökerek kimsenin yapamadığını yaptık. 111 otobüs, 310 iş makinesi aldık, arıtmalar yaptık, asbestli boruları değiştirdik, yoğun yağmur yağdığında birçok noktada meydana gelen seli önleyecek altyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Adana’nın vergi gelirini artırarak, belediyeye yılda 1 milyar lira para gelmesini sağladık, çiftçimize, zor durumdaki halkımıza önemli destekler sağladık. Borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4 katı haline getirdik. Biz kendimizi Adana’ya adadık ve Adana Adana çalışmaya devam ediyoruz. Tüm bu hizmetlerimizi doğru yönetim, mali disiplin ve parayı iyi kullanarak hayata geçirdik” diye konuştu.

Başkan Karalar, yaptıkları enerji yatırımlarıyla yılda 200 milyon daha az elektrik parası ödendiğini, DSİ’nin izin vermesi ile ise Çatalan Barajı üzerinde 150 megawatt’lık bir enerji santrali kuracaklarını açıkladı.  Başkan Karalar, elde edilecek 150 megawatt’lık enerjinin, 75 megawattı’nı belediyenin kullanacağını, 75 megawattı’nın ise satılacağını ve hizmet için gelir elde edileceğini duyurdu.

Konuşmasının devamında, onaylanan metro projesi için Cumhurbaşkanı’na teşekkür eden Başkan Zeydan Karalar, "Allah nasip ederse 2. Etap Metro Hattını da bitirmek için bütün gayretimizle çalışacağız. Şimdiden hayırlı olsun" dedi. Başkan Karalar ayrıca, Küçüksaat ve Abidinpaşa güzergahlarındaki trafik sorununu azaltmak için normal tramvayın yanı sıra, nostaljik bir tramvayın hayata geçeceğini sözlerine ekledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, açılışı gerçekleştirmek üzere kadınları sahneye davet etti ve kurdeleyi birlikte kesti. Açılışın ardından NİYET Akademi’de incelemelerde bulunuldu.

NİYET AKADEMİ

Efeler Belediye Başkanı Atay, Efelerli Kadınlarla Kahvaltıda Buluştu Efeler Belediye Başkanı Atay, Efelerli Kadınlarla Kahvaltıda Buluştu

Aşçılıktan, yabancı dile, muhasebe ve bilgisayardan; işaret dili, seramik, spor, müzik, okuma yazma, çinicilik, el sanatları, örgü, dokuma, punch, büro yönetimi ve sekreterlik, dünya mutfağı, muhasebe-finansman, düz dikiş makinası branşlarına kadar eğitim veren NİYET Akademi’de kadınlara yönelik atölyelere ağırlık veriliyor. Kursiyerler ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika alma şansı buluyor.

Kaynak: