Bil Eğitim Kurumları ve Forte Kültür Sanat Akademi ortaklığıyla "her çocuk yeteneklidir" anlayışı ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı, jüri-halk oylaması ile değerlendirilecek olan Gelecek Sahnede Online Müzik Yarışması başlıyor.

Bil Eğitim Kurumları ve Forte Kültür Sanat Akademi ortaklığıyla Türkiye'de ilk ve tek olarak hayata geçirilecek "Gelecek Sahnede Online Müzik Yarışması" ile genç yeteneklerin keşfedilmesinin hedeflendiği projeye başvurular başladı. "Her çocuk yeteneklidir" anlayışıyla oluşturulan projeye Türkiye'nin dört bir yanından Bil Eğitim Kurumlarında eğitim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri müzik performanslarını sergileyecek. Türkiye'deki genç yetenekleri keşfetmek ve gençlerin yeteneklerini sergilemeleri fırsatı verilecek.

Gerçekleştirilecek yarışmanın lansmanı, Atatürk Kültür Merkezi, AKM Müzik Platformunda geliştiricilerin ve proje ortaklarının katılımıyla yapıldı. Lansmanda Bil Eğitim Kurumları'nda öğrenimine devam eden öğrencilerin, akademik donanımın yanında, sosyal kazanımlarına da katkı sağlamasının hedeflendiği yarışma için; Bil Eğitim Kurumları Strateji Geliştirme Kurulu Başkanı Ümit Kalko: "Türkiye'nin yedi bölgesinde kurumlarımız var. Bu bölgelerdeki öğrencilerimize dedik ki; meziyetlerini, şarkılarını, türkülerini videoya çek ve bize gönder. Bizim Bir uygulamamız var, gönder... Ve gelen o videoları bizim jüri üyelerimiz değerlendirecek, 15 - 20 arasında jüri üyesi, çocuklarımızın videolarını değerlendirecek ve akabinde İstanbul Aydın Üniversitesi'nde bulunan, T Bloktaki yeni büyük kongre merkezimizde de değerli sanatçılarımızla birlikte bir tören düzenleyeceğiz. Çocuklarımız adına inanılmaz heyecan duyulacak, çocuklarımızın hayatları boyunca, kendilerinin ve ailelerinin unutamayacağı keyifli bir an yaşanacak. Sonrasında bu çocuklarımız için birer albüm çıkartacağız. Yani biz onların içindeki cevherin, o potansiyelin performansa dönüşebilmesi için bir adım atacağız." dedi.

Her öğrencinin öğrenme anlayışının ve yolculuğunun birbirinden farklı olduğunu söyleyen Bil Eğitim Kurumları Genel Müdürü Elif Pehlivan: "Her öğrencinin öğrenme yolculuğunun, ilgi alanının ve yeteneklerinin farklı olduğunun bilincindeyiz. Ve bundan hareket ederek Türkiye'de ilk ve tek olan bu yarışma ile öğrencilerimizin müzik alanındaki donanımlarının ortaya çıkarmalarını ve onlara destek olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bil Eğitim Kurumları ve Forte Kültür Sanat Akademi ortaklığıyla geliştirilen 'Gelecek Sahnede' uygulaması ile yapılacak oylama, dinleyicilerin günümüz teknolojisi ile birlikte, interaktif şekilde yapılacak yarışmaların ilki olarak görülüyor. Lansmanda konuşan Forte Akademi Sanat Danışmanı Doç. Dr. Gökten Ay: "Güzel bir proje, özel bir proje ve tek bir proje şu anda. Bir eğitim kurumunun, kendi öğrencilerinin yeteneklerini ortaya çıkarmak için yapmış olduğu mükemmel bir proje. İçinde olmayalım da nerede olalım? Olmamız gerekiyordu ve buradayız. Bu alanda ülkemize katkıda bulunacak kişileri, öğrencileri seçeriz ve onlar da hayatlarında sadece mühendis, iş insanı olmasınlar sanatınını icra etsinler diye bekliyoruz. Şu anda aramızda bulunan ve birazdan bize bir gösteri yapacak olan Atilla gibi müzisyenler olmasını istiyoruz." dedi.

Lansman, Couperin Uluslararası Müzik Yarışması'nda dünya birincisi olan, Çorlu Bil Koleji öğrencisi Atilla Turan Terekli'nin piyano resitali ile sona erdi.

Bil Eğitim Kurumları Gelecek Sahnede Online Müzik Yarışması başvuruları ise ön kayıt ve kesin kayıt olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Projeye katılacak Bil Eğitim Kurumları'nda okuyan adaylar grup veya bireysel olarak hazırladıkları müzik performanslarını https://okulotesi.com.tr/proje/gelecek-sahnede-online-muzik-yarismasi internet adresi üzerinden yükleyerek başvuru yapabilecekler. Yarışma kapsamında adaylar, ön eleme ve final olmak üzere iki aşamamada değerlendirilecek. Adayların video performansları alanında uzman juri üyeleri; Demet Sarıoğlu, Reyhan Karaca ve Gökhan Tepe tarafından puanlandırıldıktan sonra barajı geçen adaylar büyük finalde İstanbul'da sahne almaya hak kazanacaklar. Performanslarını sergileyen finalistleri izleyiciler Forte Kültür Sanat Akademi tarafından geliştirilen aplikasyon, "Gelecek Sahnede" üzerinden halk oylaması ile değerlendirecek.

ADVERTORİAL YAYIN

Kaynak: anka