Harbiye Caddesi’ndeki Tehlikeye Karşı HBB Çalışma Başlattı Harbiye Caddesi’ndeki Tehlikeye Karşı HBB Çalışma Başlattı

Samandağ Belediye Başkan Adayı Çağla Cemali Meydan ve Sutaşı Mahallelerinde halk buluşması gerçekleştirdi. 
Samandağ'ın ilk Kadın ve Komünist Bağımsız Başkan Adayı Cemali, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği Meydan ve Sutaşı Mahalle ziyaretlerinde başta kadınlar olmak üzere yoğun ilgiyle karşılandı.
Bağımsız aday Platformu olarak yola çıktıklarını vurgulayan Belediye Başkan Adayı Çağla Cemali, Samandağ’ da bir ilke imza atmaya çalıştıklarını vurgulayarak “Samandağ İçin Seferberlik” çağrısı yaptı.
Samandağ Bağımsız adayı Çağla Cemali konuşmasında, deprem sonrası Samandağ’ da imha ve inkar politikalarının daha da görünür olduğunu ve yerelde de geçmiş belediye yönetim biçimlerinin halkın sorunlarına çözüm üretmekten uzak; kadınların, gençlerin, emekçilerin, çocukların yönetime katılımından yoksun, ortaya konan faaliyetlerin ise denetlenemeyecek bir biçimde olduğunu ifade etti.
Bağımsız Belediye Başkan adayı Çağla Cemali, herkesi seçim sürecinden başlamak üzere çalışmalarında yer almaya ve mahalle birimlerine katılmaya davet ederek "Bu işin altından birlikte kalkacağız. Biz kimse adına bir şey yapmaya gelmiyoruz, birlikte yapmaya geliyoruz" dedi.
“HALKIN İRADESİNİN KARŞISINDA HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ”
Mahalle sakinlerine hitap ettiği konuşmasında, kendisine en çok “Arkanızda Kim var?” sorusunun sorulduğun söyleyen Belediye Başkan Adayı Çağla Cemali, “Kendinize güveneceksiniz, yanınızdakine güveneceksiniz. Bu işin altından birlikte kalkacağız. Biz kimse adına bir şey yapmaya gelmiyoruz. Birlikte yapmaya geliyoruz buna inanın. Ve bugün bizi başka hiçbir şey kurtaramaz. Kurtaramaz! Geçen sene yaptıklarınızı bugün de yapmaya davet ediyoruz sizi. Bir irade oluşturmaya, birlikte yapmaya çağırıyoruz sizi. Kimseye güvenmeyin, çok açık söylüyorum kimseye güvenmeyin. Kendinize güveneceksiniz. 
Bize şunu soruyorlar "Bağımsız aday olarak kalmışsın çıkmışsın, kim var arkanda?" Söyleyeyim, şu aranızdaki kafa sallayanlar ve beni onaylayanlar var arkamda. Kim var arkamda biliyor musunuz? Kırkıncı günde bu sokaklarda affetmeyeceğiz diye yürüyen binlerce kadın arkamızda. Kim arkamızda biliyor musunuz? Moloz eylemlerinde kamyonların karşısında duran insanlar var arkamızda. Kim var biliyor musunuz arkamızda? Buraya gelen inşaat işçileri, sağlık emekçileri, maden işçileri var arkamızda. Buraya gelen bir sürü halk var arkamızda. En güçlü irade budur, en güçlü irade bir parti asla değildir. Asla hiçbir parti değildir. Bizim irademizin karşısında durabilecek olan kimse yoktur.  Biz varız biz, biz halk olarak kendi irademizi örgütleyeceğiz. O yüzden arkamız sağlam hepiniz rahat olun. Ama bu sefer artık Samandağ için başka şeyler konuşalım.” dedi.
Cemali, konuşmasının devamında, seçilmesi halinde Samandağ’ın ihtiyacı olan öncelikli projeleri arasında “Deprem sonrası ortaya çıkmış barınma problemi için bütçemiz doğrultusunda halkımız için doğamıza da uygun bir biçimde konutlar inşa edip ihtiyaca göre dağıtımını sağlayacağız. Bunun yanında şu anda da imarı süren konutların tarım arazilerimizi, doğamızı tahrip etmelerine izin vermeyeceğiz. Halkımızın bilgisi ve rızası dışında istimlak edilen ve rezerv alan ilan edilen yerler için halkımızla birlikte mücadele edeceğiz. Yapılan konutların kültürel, inançsal varlığımıza uygun bir biçimde olmasını ve dağıtımının halkımıza yapılmasını sağlayacağız. 
Depremden önce de var olan altyapı ve üstyapı sorunları deprem sonrasında büyüyerek devam etmektedir. Özellikle kurulan geçici yaşam alanları başta olmak üzere; Samandağ’ın yolları, ulaşım sistemi, kanalizasyon sistemi, su-elektrik-internet altyapısını vb. tekrar ele alıp, insanca bir yaşam için bu koşulların oluşmasını sağlayacağız.” dedi.
Samandağ Bağımsız adayı Çağla Cemali konuşmasını “Ortaya koyacağımız politikalar mahallelerin ihtiyaçları ve talepleri üzerine şekillenecek. Mahalle halkı yaşadığı yerin sorunlarını herkesten daha iyi tespit eder, çözüm için harekete geçer, belediyeyi harekete geçirebilir.” diyerek konuşmasını “Deprem İçin Seferber Olanlar Yönetmek İçin Seferberliğe!” çağrısıyla sonlandırdı. 
Cemali, gösterdikleri ilgi için Meydan ve Sutaşı Mahallesi halkına teşekkür etti.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları