bp ve Castrol’de birçok ulusal ve uluslararası görevde bulunan Onur Dede, Castrol Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Direktörü oldu. 

Castrol’ün Ortadoğu, Türkiye ve Afrika (META) Pazarlama Direktörü olarak yeni görevine başlayan Onur Dede; Ortadoğu, Türkiye ve Afrika yönetim ekibinin yanı sıra Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya pazarlama liderlik ekibinde de yer alacak. 

Kariyerine 2003 yılında bp’de başlayan Onur Dede, teknik belgeleme koordinatörü ve teknik destek uzmanı olarak görev aldı. İki yıl saha mühendisliği görevinde bulunduktan sonra ilk yöneticilik deneyimini 2007-2008 yıllarında İç ve Doğu Anadolu Bölgesi Satış Yöneticisi olarak edindi. Ardından Teknik Destek Yöneticisi olan Dede, bu dönemde aynı zamanda Castrol Türkiye’yi teknik uzman olarak sektörel etkinliklerde temsil etmeye başladı. 

2011’de Ticari Araç Yağları Pazarlama Yöneticisi görevine atanan Onur Dede, bu görevinde B2C, B2B ve B2B2C alanlarında Türkiye'deki pazarlama çalışmalarını yönetti. Ardından da 2015 yılında Castrol Ticari Araç Yağları Global Marka Yöneticisi olarak ilk global görevine atanarak Castrol ticari araç yağlarını dünya genelinde tüm kanallarda ve ülkelerde global marka stratejisi doğrultusunda yönetti. 

2017 yılına kadar sürdürdüğü Global Marka Yöneticiliği görevinden sonra Castrol TUCA Pazarlama Yöneticisi olan Dede, 2021 yılına kadar şirket stratejisi doğrultusunda tüm pazarlama ekibine liderlik etti. 2021 yılında Castrol EMEA Marka ve İletişim Yöneticisi olarak çalışmaya başladı. Bu görevinde de otomobil, motosiklet ve ticari araç yağlarının Avrupa’daki marka pazarlama planlarını geliştirdi. Nilay Tatlısöz’ün Castrol TUCA Genel Müdürü olmasının ardından da 2023 yılında Castrol Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Direktörlüğü görevini devraldı. 

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden mezun olan Dede, İngilizce ve Almanca biliyor. Ayrıca süreç mühendisliği alanında uzmanlık derecesi bulunuyor. 

Castrol, dünyada 120 yılı aşkın süredir, Türkiye’de de 67 yıldır faaliyet göstererek zorlu şartlar altında yüksek performans sağlayan, ileri teknolojiye sahip yağlar geliştiriyor. 

Beş kıtada ve 140 ülkede yer alan Castrol, Türkiye’deki İstanbul merkez ofisinden 10 ülkenin yönetimini yapıyor. Castrol MAGNATEC, Castrol EDGE, Castrol VECTON, Castrol CRB Turbomax ve Castrol POWER1 markaları ile öne çıkan kurum; rotomobil, ticari araç ve motosikletler için ürettiği yağlara ek olarak endüstri, deniz, hava ve enerji sektörlerine de madeni yağ üretiyor. 

Dünyanın önde gelen araç üreticileri ile ortak mühendislik çalışmaları yürüterek lider araç markalarının orijinal dolum yağı olan Castrol’ün Avrupa ve Afrika’daki sekiz üretim tesisinden biri Gemlik’te yer alıyor ve burada üretilen madeni yağlar 24 ülkeye ihraç ediliyor. 

Karada, havada, denizde ve hatta uzayda yakalanan teknolojik başarıların merkezinde yer alan yağlar üreten Castrol, 21 kez Dünya Kara Hız Rekoru’nun kırılmasında da rol oynadı. NASA, 1960’lardan beri tercih ettiği Castrol teknolojisine, Mars’a 2020 yılında gönderdiği Perseverance Rover aracında da yer verdi.

ADVERTORİAL YAYIN

Kaynak: anka