“Pardon Bizim Size Yeteri Kadar Konut Yapacak Kamu Arazimiz Yokmuş” “Pardon Bizim Size Yeteri Kadar Konut Yapacak Kamu Arazimiz Yokmuş”

Samandağ Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında Kadın Girişimi Kooperatifine devredilen Suna Polat Gençlik Merkezi’nin Belediyeye devri gündem maddesi olarak görüşüldü.
Bu madde görüşülürken CHP'li meclis üyeleri yanlış bir karar aldı doğru ama bu bazılarının ki bazılarını az çok tanıyoruz "öğrencilere burs bla bla" şeklinde kamuoyunda              
yaratılmaya çalışılan insanların vicdanına dönük tribünlere oynayanların söylediği durumla açıklanacak bir hata değil. 
Büyük bir çoğunluğumuzun bildiği gibi Atatürk Sahil Parkı yapıldığında farklı hesaplarla yapılan adı 8 No' lu büfe olan bir bina. Bu bina yapanın elinde patlamış ve istedikleri gibi kullanamamışlardı. Yaşadığımız felaket sonrası işin rengi değişmiş burası hayırsever Adnan Polat desteğiyle Suna Polat Gençlik Merkezine dönüştürülmüştü. Fakat seçimlere bir ay kala gençlik merkezinden rant ve çıkar beklentisi içinde olanların önüne geçildiği savunularak meclis kararıyla el değiştirildi. Hem de kimin başkan olarak seçileceği belli bile değilken ve öğrenciler burs verilecek kılıfıyla. Kılıfıyla diyorum çünkü minareyi çalan siyasiler kılıfını nedense hep kamuoyunun vicdanını suistimal edebilecekleri konulardan buluyor. 
Lafı fazla uzatmayalım gelelim bugüne CHP'li Meclis üyeleri hatalıdır, seçim meydanlarında da telaffuz ettikleri halkın olanı halka döndürmek üzere söylemlerinin gereğini yerine getirmek için mi orasını bilemem ilk meclis toplantında önerge olarak sundukları bu merkezin halka nasıl döndürebileceklerini kapsamlı bir şekilde araştırmaları gerekiyordu. CHP'li meclis üyeleri bu merkez için yapılabilecek en uygun çözümün ne olduğunu bütün hukuki süreç göz önünde bulundurularak olumsuz bir durum karşısında kendi alternatif çözüm önerilerini hazırlamış olmalıydı. 
Bunların hiçbiri yapılmadıysa kusura bakmasınlar havanda su dövmek üzere yola çıkmışlar demek. Yok durum bu değilse, CHP' li meclis üyelerinin Mayıs ayı toplantısında yapması gereken bu yerin ruhsat sorununu göz önünde bulundurarak davranması olmalıydı diye düşünüyorum. Ve alınacak kararla CHP'li meclis üyeleri buranın denetiminin Samandağ Belediyesi denetimine geçmesini sağlamalıydı. Ve öğrencilere burs verme işini belediye üstlenmeliydi. 
TİP’ li Meclis üyeleri de Belediye Meclis toplantısında bu madde görüşülürken hata yaptı.
Onlar da daha önceki yönetimin gerekçe olarak sunduğu “öğrencilere burs verileceği” üzerinde kitlendi kaldı. Ve böylesi önemli bir konuda onlarda vatandaşın ince sızısına dokunan açıklamalar yaparak popülizm yaptı. CHP’ li Meclis Üyelerinin kafasındaki soruları sorarken bunlara ilişkin ikna edebilecekleri garantiler sunmak yerine bir an önce oylamaya geçmeye çalışınca ortam daha da gerildi. Oysa zaten ikinci maddeden dolayı meclis açık kalacaktı. Halkın olanı halka döndürmek için daha makul çözümler yerine ve kararın oy birliğiyle almasını sağlamak bir yana oylamada kendi savları için iki üye dışında kimse el kaldırmayarak çekimser kaldı. Bu çekimserlik miydi yoksa zaten çoğunluk CHP’li üyelerde el kaldırmak bir işe yaramaz düşüncesi miydi o da ayrı bir soru işareti.
Tüm Meclis üyeleri, ortak bir kararda birleşebilir ve sağlam bir denetim mekanizması kurarak burs sorununu da çözebilirlerdi. İstedikten sonra mutlaka yapılırdı. Yok bu mekanizmayı kuramayacaklarını düşünüyorlarsa orada bulunan tüm meclis üyeleri belediye yönetmeyi bıraksın evine gitsin zaten... İş çözüm üretmeyi istemekte...
Yusuf Aslan

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları