CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük’ün Yenice ilçesindeki 200 haneye doğal gaz sağlanan sıkıştırılmış doğal gaz depolama alanının önünde; "Yoğun kış ortamında ve abone sayısının 4 bine çıkacağı da düşünüldüğünde buradaki sevkiyat ve emniyet tedbirleriyle ilgili hususların daha da geliştirilmesi ve iyileştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu gördük. Tırlarda depolanan sıkıştırılmış abone sayısı arttıkça, ulaşımda kar nedeniyle sıkıntı olduğu zaman depolama açısından, doğal gazın sevkiyatında sıkıntı olabilir. Dolayısıyla da evlerde ısınma sorunu olabilir. Bu konunun çözülmesi gerekiyor" dedi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük’te 200 haneye doğal gaz sağlanan sıkıştırılmış doğal gaz depolama alanının önünde açıklama yaptı. Akay, şunları söyledi:

"EVLERDE ISINMA SORUNU OLABİLİR"

“Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Özal Mahallesi'ndeyiz. Burası yaklaşık bin ailenin yaşadığı bir mahalle. Burası sıkıştırılmış doğal gaz depolama alanı. Burada gördüğünüz tırlarla doğal gaz sıkıştırılmış buraya geliyor. Şu arkada gördüğünüz tırla yaklaşık iki yüz haneye doğal gaz veriliyor. Yoğun kış ortamında ve abone sayısının 4 bine çıkacağı da düşünüldüğünde buradaki sevkiyat ve emniyet tedbirleriyle ilgili hususların daha da geliştirilmesi ve iyileştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu gördük. Tırlarda depolanan sıkıştırılmış abone sayısı arttıkça, ulaşımda kar nedeniyle sıkıntı olduğu zaman depolama açısından, doğal gazın sevkiyatında sıkıntı olabilir. Dolayısıyla da evlerde ısınma sorunu olabilir. Bu konunun çözülmesi gerekiyor.

"DEPOLAMA ALANINDAKİ EMNİYET TEDBİRLERİNİN ARTIRILMASI GEREKİYOR"

Bu alan çevrelenmiş ama daha emniyetli bir depolama sisteminin de yapılması kaçınılmaz. Burada ufacık bir kaçak olduğu takdirde burada çalışan kıymetli hemşehrilerimiz zarar görebilir, hayatlarından olabilir. Buradan tekrar ikaz ediyoruz. Depolama alanındaki emniyet tedbirlerinin daha arttırılması ve sağlıklı bir hale getirilmesiyle gerekiyor. Doğalgazın da tırlarda değil daha modern, daha sağlıklı bir ortamda ilçemize ulaştırılması şart. Zaten Karabük ilinde ve özelde Yenice ilçesinde de elektrik sıkıntıları had safhada. Elektrikler sık sık kesiliyor. Trafolarla ilgili enerji, nakil hatlarıyla ilgili problemler var. Bu problemlerde bir araya geldiğinde buradaki ısınma sorunu çok daha yüksek noktalara ulaşacak. Buradan bunlara çözüm bulunmasıyla ilgili taleplerimizi bir kez daha yineliyoruz.”

 

Kaynak: anka