Ceyhan Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı'nın 4’ncü oturumu, Belediye Başkanı Kadir Aydar yönetiminde gerçekleştirildi. İki mahallede isim değişikliği ve İmamoğlu ilçesi ile kardeş kent olunması maddesi görüşülerek karara bağlanırken, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınandı.

Ceyhan Belediyesi 2024 Yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısının 4'üncü oturumu, Belediye Başkanı Kadir Aydar yönetiminde, Murat Göğebakan Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Ceyhan Belediye Meclisi’nde CHP, MHP ve AK Parti’li meclis üyeleri tarafından İsrail’i kınama kararı oy birliğiyle kabul edildi. Ceyhan Belediye Meclisi adına kınama açıklamasını, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Binnaz Alkan okudu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek: “Yaşanan sıkıntılarda tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız” Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek: “Yaşanan sıkıntılarda tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"947 yılından bu yana Filistin topraklarını işgal eden İsrail, 77 yıldır devam eden işgal ve zulüm politikasına 07 Ekim 2023 tarihinden itibaren soykırım ve katliam politikasına çevirmiş ve bu süreçte son 242 günde 15 bin çocuk olmak üzere yaklaşık 37 bin masum sivil Filistin vatandaşını katletmiştir. İsrail, Filistin topraklarında yaşayan sivillere insanlık dışı müdahalesi hala devam etmekte, her gün onlarca masum insan katledilmektedir. Mevcut durumu tanımlamak için artık katliam ve soykırım kelimeleri bile hafif kalmaktadır. İsrail’ in 1947 yılından bu yana özellikle 07 Ekim 2023 tarihinden itibaren devam eden başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Birleşmiş Milletler Kararları olmak üzere tüm uluslararası mevzuata aykırı eylemlerini kınıyor, hayatlarını kaybeden masum sivillere Allah'tan rahmet diliyoruz. Mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; 'Bütün mazlum milletler, zalimleri mahv ve perişan edecektir. O zaman dünya yeryüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacak ve insanlık kendisine yakışan bir toplumsal hale mahzar olacaktır'."

Küçük Kırım ve Belediye Evleri Mahalleleri'nin isimleri değişti

İmamoğlu Belediyesi ile Kardeş Kent ilişkileri kurulması ve kardeş kent olunması protokolü imzalanmasına karar verilen Ceyhan Belediyesi Haziran Ayı Meclis toplantısında;  Küçük Kırım ve Belediye Evleri Mahalleleri'nin isim değişikliği talebi, komisyonda görüşülmesinin ardından Meclis'te oy çokluğu ile kabul edildi. Küçük Kırım Mahallesi’nin ismi Bahçelievler Mahallesi, Belediye Evleri Mahallesi'nin isminin ise Güzel Evler Mahallesi olarak değiştirildi.

Sefa Özer'in ismi Ceyhan'da yaşatılacak

Ceyhan Belediyesi encümen üyeliğine CHP’li Meclis Üyesi İrfan İnce’nin, Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonuna ise CHP’li Meclis Üyesi İsmet Aslıpek’in seçildiği toplantıda, geçen yıl hayatını kaybeden TÜRKAV Adana İl Başkanı Sefa Özer’in isminin Namık Kemal Mahallesi’nde bir parka verilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.

İmar Planı için Büyükşehir Meclisi'ne yetki verildi 

Toplantıda Güneş Enerji Santrali 1/1000 İmar Planı ile ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yetki talebi, İmar plan onama harcı Ceyhan Belediyesi tarafından tahsil edilmesi koşuluyla 1/1000 ölçekli uygulama imar planı için Adana Büyükşehir Belediye Meclisine yetki verildi.

 

 

Kaynak: anka