Patenti Safranbolu Belediyesi’ne ait olan ve 2023 yılında 5 ton üretilen coğrafi işaretli Safranbolu kıtırına yurt içinden ve yurt dışından ilgi sürüyor. 

İçerisinde Avrupa tescili alan coğrafi işaretli ilk Türk baharatı safranın yer aldığı, patenti Safranbolu Belediyesi’ne ait coğrafi işaretli Safranbolu kıtırı, 2023 yılında yoğun ilgi gördü.

Diyetisyenler tarafından ara öğünlerde tüketilmesi önerilen Safranbolu kıtırı, Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Kıtır Üretim Merkezi'nde gıda mühendislerinin denetiminde, işin uzmanları tarafından geçen yıl 5 ton üretildi. 50 gram, 100 gram, 250 gram, 500 gram ve 1 kilogram olarak hazırlanan paketler, İstanbul ve Marmaris’teki şirketlere satılırken; Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü tarafından oluşturulan sipariş hattına Türkiye’den ve yurt dışından talep sürüyor.

Safranbolu kıtırının, İspanya ve Amerika gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’de de 81 ilde satışı yapıldı. 2024 yılında da satışa ara vermeden devam eden Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü ekipleri, üretilen kıtırları Türkiye ve dünya ülkelerine kargolamaya devam ediyor.

Kaynak: anka