Merakla beklenen Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı 24. dönem milletvekilliği yapmış, bir süredir de İl Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Öntürk olarak belirlendi.                       
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aralarında Hatay, Ankara ve İzmir'in de olduğu 17'si büyükşehir toplamda 48 belediye başkan adayını açıkladı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Mehmet Öntürk olduğunu açıkladı. 
ATO’da düzenlenen ve 3 dönem milletvekilliğinin yanı sıra Ak Parti Hatay İl Başkanlığı da yapan Öntürk’ün de adaylığının açıklandığı “Türkiye Yüzyılı Şehirleri için Hazırız Kararlıyız” sloganıyla düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaylara seçim çalışmalarında ve daha sonrasında şehirlere verecekleri hizmetlerde başarılar diledi.
ÖNTÜRK: HAZIRIZ, KARARLIYIZ
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Öntürk, adaylığının resmen duyurulmasının ardından bir açıklama yaptı. Öntürk: “Hatay’ımızı birlikte ayağa kaldırmak, yüzleri güldürmek ve yeniden huzurla yaşamak için el ele bir yolculuğa çıkıyoruz. Hazırız, kararlıyız.” dedi.
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Öntürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Hatay’ımızı birlikte ayağa kaldırmak, yüzleri güldürmek ve yeniden huzurla yaşamak için el ele bir yolculuğa çıkıyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını şahsıma layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükran ve minnetlerimi sunuyorum.” Dedi.

AHBAP’dan Hatay Gençlik Merkezi AHBAP’dan Hatay Gençlik Merkezi

MEHMET ÖNTÜRK KİMDİR?
1970 Yılında Kırıkhan’da doğdu. İlk ve orta eğitimini Kırıkhan’da, lise eğitimini ise Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı.
Üniversite eğitimini Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nde tamamladı.
Tarım sektöründe faaliyet gösteren aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir.
Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı, 24., 25., 26. Dönem AK Parti Hatay Milletvekilliği ve AK Parti Hatay İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.
İyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları