“Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz” “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Yönetimi, Hatay’da görev yapan basın mensuplarıyla gündemi değerlendirmek üzere bir araya geldi. 
CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, il yönetimi ve CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu’nun katılımıyla    
Kuzeytepe Muhtar’ın Yerinde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında; Hatay İl yönetimi olarak Büyükşehir belediye başkan adayları Lütfü Savaş’ın yanında oldukları vurgulandı. CHP Hatay İl Başkanı Tiryaki, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında “Deprem nedeniyle bir araya gelemedik, dertlerimizi, kaygılarımızı ortaya koyup çözüm yollarını birlikte bulalım istedik. Bu vesile ile gündemi değerlendirmek için bu toplantıyı organize ettik. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim” dedi. 
Ayrıca, 6 Şubat depremlerinde kaybedilen canları rahmetle anarak yaralılara acil şifalar diledi. Başkan Tiryaki, öz eleştiri yaparak uzun süredir basın mensuplarını ihmal ettiklerini belirtti ve hem depremi yaşayıp hem de o acıları kayda alma gibi bir göreviniz vardı ve bunu tüm şartlara rağmen yaptınız bunun için ayrıca teşekkür ederim’ ’dedi. Aday adayı belirleme sürecine geçtiklerini ve Büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladıklarını ifade etti. Başkan Tiryaki, merkezi hükümetin deprem sonrasında CHP’li belediyeleri ayırdığını iddia ederek, buna rağmen partilerinin ve vatandaşların bir arada olduğunu vurguladı. Ayrıca, henüz adayları açıklanmayan ilçe belediyeleri için önümüzdeki pazartesi günü diğer adayları açıklayacaklarını belirtti, özellikle Defne Belediyesi için donanımlı bir aday arayışlarının devam ettiğini ifade etti.
Hatay Valiliği’nin “Yıkık Binaya Adres Taşıma Kararı” hakkında da konuşan Tiryaki, AK Parti’nin Antakya’da seçimi kaybettiğinin farkında olduğunu öne sürerek, Valilik kararını eleştirdi ve hukuki süreci takip ettiklerini belirtti. Özellikle askeri personelin yoğun olduğu ilçelerde kayıtlarda ciddi artışlar olduğunu dile getirdi.
KUTLU: SEÇİM ZAFERİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Toplantıda söz alan CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu ise, Türkiye’nin ve Hatay’ın tarihinin en büyük afetlerinden birini yaşadığını belirterek, afette şehit olan vatandaşlara rahmet diledi. Başkan Kutlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayları açıklandıktan sonra suçlu arayışlarına değinerek, asıl suçluların 20 yıldır imar barışını sürdürenler ve kentsel dönüşüme kulak tıkayanların olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz günlerde açıklanan CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’a desteklerini belirten Başkan Kutlu, seçim zaferi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
“ADAY BELİRLEME SÜRECİNE MÜDAHALEMİZ YOKTUR”
Gerçekleşen toplantıda olası Lütfü Savaş’ın olası kazanamaması durumunda ne gibi bir yaptırım olacağı sorusunu yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak Lütfü Savaş’ın kazanacağını biliyoruz ve kendisinin arkasındayız olası kötü senaryoda bedel ödemeye hazır bir örgütüz, Lütfü Savaş kazanamaz ise ben yönetimim ile aynı gün istifa edeceğiz” dedi.
CHP Hatay İl Başkanı Tiryaki; aday adayı olan Serkan Topal’ın, Sosyal medyada dolaşan “Genel Başkanımız Özgür Özel’i, İl Başkanı ve Milletvekilleri yanlış bilgilendirildi” sözlerinin sorulması üzerine yaptığı açıklamada “Bizlerin bahsedildiği gibi bir müdahalemiz yoktur. Biz milletvekillerimiz Mehmet Güzelmansur ve Nermin Yıldırım Kara ile genel merkeze eğer Lütfü Savaş adaylar arasında ön planda ise ve adaylar arasında seçilme ihtimali yüksek ise şehrimizin gerekli çalışmaları alması için hemen açıklayalım zaman kaybetmeden ama eğer başka aday gösterilecek ise sorun olmaz gerekirse Şubat ayına kalabilir önerimizi sunduk.” dedi.
Tiryaki; 5 Aday adayı ile beraber imza atılan bildirinin ve Serkan Topal’ın yaptığı açıklamalar ile ilgili “Cumhuriyet Halk Partisi her şeyin önündedir, CHP kişilerin partisi değildir. Serkan Topal partimizde 3 dönem milletvekilliği yapmış değerli bir insandır, ama kendileri söz konusu olunca parti doğru karar veriyor kendileri olmayınca parti yanlış karar veriyor algısı yaratanların değişimi zaten geldi ve Genel Başkanımızda bu değişimi yaptı.” diyerek cevapladı.
İLÇE ADAYLARI PAZARTESİ AÇIKLANABİLİR
Bir basın mensubunun CHP’nin Hatay’da İlçe adaylarını ne zaman açıklayacağının sorulması üzerine açıklama yapan Tiryaki; “Geçtiğimiz günlerde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı açıkladık, MYK ve PM toplanıp Hatay’da ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacaklardır. Önümüzdeki günlerde Pazartesi günü diye düşünüyorum.” dedi.
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları