Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "İlimizin güney bölgesi Enez, Keşan bölgeleri, Saros Körfezi bölgeleri bu anlamda biraz daha dikkat edilmesi gereken, üzerinde özenle çalışması gereken yerler. Edirne’de de bir an önce konut stokunun elden geçirilmesi, düzenlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmaları başlatmıştık. Bizden sonraki arkadaşlar da mutlaka devam ettireceklerdir" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde yaptığı açıklamada depreme hazırlık konusunda Edirne'de konut stokunun incelenmesi gerektiğini belirterek, bu konuda çalışma başlattıklarını hatırlattı. 

"BUNUNLA İLGİLİ ÇALIŞMALARI BAŞLATMIŞTIK"

Gürkan, şunları kaydetti:

"Bugün 1 yıl önce yaşadığımız 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin yıl dönümü, depremin acısı tüm Türkiye gibi Edirnelilerin de hala yüreğinde derin bir sızı... Deprem nedeniyle hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınları başta olmak üzere sabırlar diliyoruz. Depremle ilgili hepimizin çok çalışması gerekiyor. Hepimizin depreme hazırlıklı olması gerekiyor. Edirne bu anlamda şanslı illerden biri. Herhangi bir deprem kuşağı yanımızda yok ama ilimizin güney bölgesi Enez, Keşan bölgeleri, Saros Körfezi bölgeleri bu anlamda biraz daha dikkat edilmesi gereken, üzerinde özenle çalışması gereken yerler. Edirne’de de konut stokunun bir an önce elden geçirilmesi, düzenlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmaları başlatmıştık. Bizden sonraki arkadaşlar da mutlaka devam ettireceklerdir, ettirmeleri gerekiyor."

Kaynak: anka