“Her Yer Taksim, Her Yer Direniş” “Her Yer Taksim, Her Yer Direniş”

Kesin olmayan sonuçlara göre Hassa Belediye Başkanı olarak Ak Parti’den seçilen Selahattin Çolak bir konuşmasında Alevilere yönelik sarf ettiği sözler nedeni ile Partisi tarafından disipline sevk edildi. 
Disiplin sevk kararı Ak Parti Hatay İl Başkanı Dr. Mustafa Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulurken Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’da disipline sevk edilen Başkan Adayı Çolak’ın açıklamalarını kınadığını duyurdu.
 AK PARTİ'DEN DİSİPLİN AÇIKLAMASI
AK Parti Hatay İl Başkanı Dr. Mustafa Erdoğan, Hassa Belediye Başkan Adayı Selahattin Çolak’ı bir toplantıda Alevi vatandaşlara yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle disiplin kuruluna sevk ettiklerini açıkladı. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı  “Hassa Belediye Başkan adayı Selahattin Çolak, Hassa İlçesinde bir konuşma esnasında sarf ettiği ifadeler nedeniyle partimiz tarafından disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti olarak; toplumumuzun her kesimini kucaklayan siyaset anlayışımızdan ve dilimizden asla taviz vermeyeceğimizi ifade eder, Hatay’ımızın kadim hoşgörü ve kardeşlik iklimini hassasiyetle koruyacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadelerini kullandı.
YAYMAN: ÇOLAK’IN ALEVİ KARDEŞLERİMİZE YÖNELİK AÇIKLAMALARINI KINIYORUM
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak’ı Alevi kardeşlerimize yönelik söylemleri nedeniyle kınadı. Sosyal medya hesabı X üzerinden bir kınama mesajı yayınlayan Yayman, Hatay’ın Türkiye barışının başkenti olduğunu vurguladı. Yayman mesajında; “Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak’ın Alevi Kardeşlerimize yönelik açıklamalarını kınıyorum. Bu sözler asla kabul edilemez. Bu ayrıştırma dilini reddediyorum. Aleviler bu ülkenin eşit ve birinci sınıf vatandaşlarıdır. Hatay eşsiz hoşgörüsüyle Türkiye’nin barışının başkentidir” ifadelerini kullandı.
DİSİPLİNE SEVK EDİLEN SELAHATTİN ÇOLAK ÖZÜR DİLEDİ
Resmi olmayan sonuçlara göre Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak, konuyla ilgili açıklamada:  “Seçim akşamı Hassa’da yaptığım bir konuşmamda kastı aşan talihsiz beyanlarım yüzünden çok üzgünüm. Bu sözlerimden dolayı Samandağlı hemşerilerim başta olmak üzere tüm Alevi kardeşlerimizden çok özür dilerim.
“ÖZÜR DİLİYORUM”
Hatay’ımızın hoşgörü, kardeşlik ve beraberliği tüm siyasi sonuçların ve makamların üstündedir.
Kurulduğu günden beri toplumumuzun her kesimini hoşgörü ve birliktelikle kucaklayan, 85 milyon vatandaşımızın tamamını kardeş bilen AK Parti ailemizden ve Cumhur İttifakı tabanımızdan da bu üzücü ve talihsiz bir açıklamalarım dolayısıyla karşı karşıya kaldıkları durum için özür diliyorum.” dedi.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları