Samandağ Belediye Meclis Mayıs Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi: Meclis Üyeleri Tartışmalı Bir Karara İmza Attı Samandağ Belediye Meclis Mayıs Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi: Meclis Üyeleri Tartışmalı Bir Karara İmza Attı

Hassa’da seçimi kazanan Ak Partili Selahattin Çolak, kendisine oy vermeyenlere ve Alevilere hadsiz söylemlerde bulundu.
31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Hassa Belediye Başkanlığına seçilen Selahattin Çolak, seçim gecesi yaptığı konuşmayla, başta Samandağlılar olmak üzere, Alevilere ve kendisine oy vermeyenleri hedef aldı. 
Çolak, "Samandağ, Arsuz, Defne blok olarak oraya geçti. Bizim içimizde de var Samandağlılar onlara da yazıklar olsun. Biz milliyetçi, muhafazakar insanlar olarak Samandağ'ın Alevi'si afedersin blok gidiyor neredeyse yüzde 100. Onlarla da yarın bir gün hesaplaşacağız" dedi. 
Çolak'ın konuşması hem kendi partisi hem de muhalefet partilerinden kınama mesajlarıyla karşılandı.
Ak Partili Çolak, kendisine oy vermeyenlere ve Alevilere yönelik ayrımcı ifadeleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi. Çolak daha sonra özür diledi.                                    
PEKİ TÜM BUNLAR YETERLİ Mİ?
Hassa ilçemize hasbelkader belediye başkanı seçilen Selahattin Çolak’ın seçimi kazandığı gün üstüne üstlük, yaptığı bu çağdışı ve zavallı açıklamanın bilinçaltının dışa vurumu olarak görülmelidir kanaatindeyim.                     Çolak’ın açıklamalarına Ak parti il yönetimi ve üst düzey kadrolarının yanı sıra siyasi duruşu itibarı ile hayata farklı noktalardan bakan birçok siyasi tarafından kınandı. Gerçi yapılan bazı açıklamalar bir o kadar da garip, “basına yansıyan, sosyal medyaya yansıyan” ile başlayan cümleler, yansımasaydı “sorun yok” muydu sorusunu da bize sorduruyor.
Hassa belediye başkanı seçilen Çolak’ın, Ak Parti İl Yönetimi tarafından disipline sevk edilmesi kanaatimce anlamlıdır. 
Fakat bu kadarı yeterli değildir.  Enkaz altında kalan bu barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri güzelim Hatay’ımızda bu tahrik ve kışkırtmaya sebep olan bu bakış açısının siyasetten tasfiye edilmesi gerekmektedir, çünkü dikkatinizi çekmek istediğim bir konu da çok acıdır ki etrafında toplanan kalabalığın bu zatın konuşmasını alkışlamasıdır.
Ak parti tarafından ihraç edilmesi ve hatta Hatay’da siyaset yapan tüm partilerde bu kirli zihniyetin yer bulmaması en doğrusu olacaktır. Ak Parti’nin samimiyet göstergesi bu konuda atacağı adıma bağlıdır.
Foto-Haber: Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları