Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlara çiçek dağıttı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlara çiçek dağıttı

(HATAY)- Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kuvvetli sağanağın neden olduğu olumsuzluklara müdahale etti. Yolları güvenli hale getiren ekipler, yağış nedeniyle zarar gören Narlıca Deprem Şehitleri Mezarlığı'nın da onarımını yaptı.

Belediye ekipleri, kapanan yolların açılması, araç ve sürücülerin güvenli bölgelere taşınması, su tahliyesi, selin getirdiği çamurların temizlenmesi, çukurların doldurulması için çalışmalar yürüttü.

Narlıca Deprem Şehitleri Mezarlığı'nda, arazinin eğimli olması nedeniyle toprak kaymalarının sıkça yaşandığını ve defin koşullarının da elverişsiz olduğunu hatırlatan yetkililer, sağanak sonrası mezarlığın sadece bir bölümünde çökme yaşandığını ancak yenileme ve onarım çalışmalarına başladığını açıkladı.

Defne’de Tavla ve Arsuz’da Gözcüler mahallelerinde su basan konutlardaki yağmur suyu tahliye edilirken, Antakya Vali Ürgen Alanı’nda trafik akışana engel olan olumsuzluklar giderilerek, yol güvenli hale getirildi.

Payas ilçesi D-817 Karayolu'nda oluşan tıkanıklık ve yolların kapanma problemlerine müdahale edildi ve yol kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Reyhanlı Kurtuluş Mahallesi’nde mevsimlik tarım işçilerinin yaşam alanındaki olumsuzluklar giderildi.

Yağışlar sonucu Samandağ Batıayaz Köprüsü kullanılmaz hale gelirken, yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek için yol trafiğe kapatıldı.

Heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Dörtyol Çökek ve Topakdaş Yayla Yolu, kısa sürede yapılan çalışmalarla tekrar trafiğe açıldı.

Altınözü Altınkaya ve Atayurdu Mahalleleri ile Defne’de Uğur Mumcu Bulvarı Alt Geçidi'nde yağmur suyuyla taşınan ve yollarda ulaşımı zorlaştıran çamur, iş makineleriyle temizlendi.

Belediye yetkilileri, il genelinde vatandaşların ve üreticilerin temiz içme suyu sorununun giderildiğini belirtirken, 287 su baskını, 193 mahsur kalma, 149 kanal tıkanma vakasına müdahale edildiğini bildirdi.

 

Kaynak: anka