Samandağ’da Gençlik Yürüyüşü Samandağ’da Gençlik Yürüyüşü

Hatay Diş Hekimleri Odası 20.Olağan genel kurulunda yapılan seçimlerde yeniden seçilen Başkan Nebil Seyfettin güven tazeleyip mazbatasını aldı.                          
Hatay Diş Hekimleri Odası hizmet binasında gerçekleşen genel kurul, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden başta diş hekimleri olmak üzere tüm canlar için saygı duruşu ile başladı. Diş Hekimi İnayet Taşçı'nın divan başkanlığı yaptığı genel kurulda deprem öncesi ve deprem sürecinde gerçekleştirilen çalışmalar üzerinde duran Başkan Nebil Seyfettin, "Bizleri bu önemli göreve seçen meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Odanın yeni vizyonunda serbest ve kamuda çalışan, diş hekimliği fakültesinde görev yapan tüm akademisyenlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Ağız ve diş sağlığı bileşenlerinin en önemlisinin diş hekimi olduğunu unutmadan; laik Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerine inanarak dil, din, mezhep, etnik ve politik ayrım gözetmeksizin, etik değerlere ve tıbbi deontolojiye, insanların kardeşliğine, çevreye doğaya, emeğe ve insan haklarına sahip çıkmak olacaktır" dedi.
Hatay Diş Hekimleri Odası'nı bugünlere taşıyan meslektaşlarına teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Seyfettin, genel kurula katılan Hatay Akademik Meslek Odaları Kurulu (HAMOK) üyesi Oda Başkanları'na, Sivil Toplum Örgütleri Başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, genel kurul ve seçimlerinde emeği geçen tüm üyelere ve basın emekçilerine de teşekkür etti.
Genel kurula katılan STK temsilcileri de deprem sürecindeki işbirliği ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak, toplumun değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade ettiler.
Genel kuruldan sonra ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren Hatay Diş Hekimleri Odası yönetimi, görev dağılımı ile ilgili yaptığı açıklama şöyle: "Yönetim Kurulu; Başkan Nebil Seyfettin, Başkan Vekili Ahmet Karbeyaz, Genel Sekreter Davut Akemoğlu, Sayman Ahmet Eraslan, Üye Mithat Baklacı, Üye Dicle Can, Üye Ayten Kaya, Üye İhsan Cemal Melek, Üye Başak Orukoğlu, Disiplin Kurulu: Başkan; Mustafa Paşabeyoğlu, Raportör; Soner Amaç, Üye Burak Erişen, Üye Ali Rende, Üye Sema Tapman Atay. Denetleme Kurulu: Başkan Onur Emir, Üye Yahya Keremoğlu, Üye Adnan Metin Özal. Kurultay Delegeleri: Vecih Akarca, Meltem Akemoğlu, Necdet Çapar, Orhan Günal, Ahmet Kanatlı, Emrah Karaçay, Fuat Katiboğlu listelerinde yer aldılar. Mesleğimize, geleceğimize ve toplumun sağlık hakkına sahip çıkacağız. Toplum ağız diş sağlığı seviyesini daha üst noktalara çıkarmak için yaptığımız çalışmalarda dün olduğu gibi bundan sonra da yanımızda olacak olan siz basın emekçilerinin vereceği desteğe teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Foto-Haber: Nezahat Fırıncıoğulları
 

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları