Cemre Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yusuf Aslan’ın Kaleminden: İş, Çözüm Üretmeyi İstemekte... Cemre Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yusuf Aslan’ın Kaleminden: İş, Çözüm Üretmeyi İstemekte...

  “YAPABİLİRİZ”
Çogulcu Demokrası Platformu’ndan Mevlüd Oruç, yerel seçimlerde HBB için “DEMOKRATİK GÜÇ BİRLİĞİ/ İTTİFAKI" örülsün çağrısını yaptı.
Oruç Yaptığı açıklamada, “Hatay’da yurttaşlar olarak; CHP, TİP, DEM, EMEP, SOL VD partilerin anlaştığı bir aday üzerinden HBB için “DEMOKRATİK GÜÇ BİRLİĞİ/ İTTİFAKI" örülsün çağrısını yapıyoruz.
 EVET YAPABİLİRİZ
Güç Birliği/İttifak seçeneğinin tartışılması ve buna ilişkin farklı seçeneklerin gündeme gelmesi için muhatapların bir an önce bir araya gelmesi için çağrı yapıyoruz. Bu bağlamında, Güç Birliğinin/İttifakın bileşenlerinin birlikte belirlediği adayın “CHP adayı” olmasını öneriyoruz. Güç Birliği için geç değildir.
 EVET YAPMALIYIZ
Hatay'da yaşayan yurttaşlar olarak; İnsanları moloz altında ölüme terk edenlere, yaşama tutunmaya çalışanları mülksüzleştirenlere, Çoğulcu Kültürel Toplumsal Yapıya "Pogrom" Uygulayanlara, depremi kendi baronlarına servet aktarımı ve sermaye birikimi için fırsata çevirenlere hayır diyeceğiz. Toplumu ve doğayı sermayenin sömürüsü için hammadde olarak gören anlayışı yıkmalıyız. Ölümden rant devşirenlere karşı yaşamı savunan muhalefetin güç birliği/ittifak yapılmasını öneriyoruz. HATAY’DA, 6 Şubat 2023 ve sonrasında yaşanan bu sürecin muhalefet partilerine yüklediği misyon "GÜÇ BİRLİĞİ/İTTİFAK oluşturup HBB seçimlerini kaybetme riskini asgariye indirmek ve güçlü kazanmaktır. Söz konusu partilerin, halkın beklentilerine doğru cevap vereceklerini umuyoruz ve bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi. 
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: Nezahat Fırıncıoğulları