Haber: Edda Sönmez/Kamera: Umut Emre Gökbulut 

(İSTANBUL) - İBB iştiraklerinden İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ), İstanbul’da 6 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlattığı “İGDAŞ Altın Bilezik Eğitim ve İstihdam Programı” 1. Dönem mezunlarını verdi.  Mezuniyet töreninde konuşan İGDAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Özel, "Şimdiye kadar sizlerden yansıyan öğrenme merakı sayesinde gelişen heyecan ve etkileşim ile görüyoruz ki bu program, gerek mevcut eğitim sisteminde gerek sektörde gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyemiz nezdinde gelecek kuşaklara da aktarılabilecek örnek bir model oluşturdu"dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ), Mesleki ve Teknik Anadolu Liseli öğrencilere dönük eğitim, staj ve isdihdam aşamalarından oluşan “İGDAŞ Altın Bilezik Eğitim ve İstihdam Programı, 1. Dönem mezunlarını verdi. Program çerçevesinde İstanbul’da 6 okulda 2 yıldır sürdürülen teorik ve uygulamalı eğitimlerin sonunda toplam 36 öğrenci İGDAŞ’ta staj hakkı kazanmıştı. Stajlarını tamamlayan öğrenciler, programın istihdam aşaması için verdikleri sınavların ardından, önceki gün İGDAŞ Ünalan Eğitim Sahası’nda coşkulu bir törenle mezuniyetlerini kutladı. Programın teorik ve uygulamalı eğitimlerini alan yüzlerce öğrenci arasından staj hakkı kazanan ve stajlarını da tamamlayan 36 öğrenciye, başarılarından dolayı teşekkür belgeleri verildi. Programın “istihdam” fazı gereği son olarak teorik ve uygulamalı sınavlara giren öğrencilerden 10’u, tüm süreç boyunca topladıkları puanlara göre, İGDAŞ’ta işe alınacağı açıklandı. 

Mezuniyet törenine, 36 öğrencinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri, 6 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilgili öğretmenleri, İGDAŞ’lı yönetici ve eğitmenler ile çok sayıda İGDAŞ çalışanı katıldı. Programı başından beri yakından izleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu İBB Başkan Danışmanı Ümit Öztürk temsil etti.

“Eğitim ve sektörel istihdam alanında örnek bir model oluşturduk”

Törenin açılış konuşmasını yapan İGDAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Özel, İGDAŞ Altın Bilezik Eğitim ve İstihdam Programı’nın okul idareleriyle yapılan 5 yıllık protokoller üzerinden devam ettiğini anımsatarak, öğrencilere şöyle seslendi:

“Şimdiye kadar sizlerden yansıyan öğrenme merakı sayesinde gelişen heyecan ve etkileşim ile görüyoruz ki bu program, gerek mevcut eğitim sisteminde gerek sektörde gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyemiz nezdinde gelecek kuşaklara da aktarılabilecek örnek bir model oluşturdu. Okul yönetimlerimizle, 5 yıllık protokolün de ertesinde programımızın devam edeceğine, şimdiden inancımız tamdır. Eğitim sisteminde ve sektörel gelişimlerde, bir ışık ve yeni bir rota olarak bu programın açtığı yolun, başka nasıl-nerelerde gelişebileceğini, zaman içinde çoğalan örnekleriyle görebileceğimize de eminiz. Sevgili gençler, bu yıl mezun olan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseliler arasında sizler, bizim için fırsat eşitliği ve nitelikli eğitim  temelinde yetiştirilmiş; ‘Altın Bilezik’ ayrıcalığına sahip ilk mezunlarımız olarak, artık kurumumuzda daima sevgi ve saygıyı hak edecek güzide bir mertebesiniz. Kariyerinizin ilk adımlarını, böyle özel bir program üzerinden İGDAŞ’ta atmanız, sadece bizim için değil, tüm sektörde ve ilgili her platformda, daima sizi bir adım öne taşıyacaktır.”

“Programın temelindeki fırsat eşitliği ve eğitim hakkı demokrasinin temelidir”

Özgür Özel: ''Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenlemelerin hazırlığını yapmaktadır'' Özgür Özel: ''Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenlemelerin hazırlığını yapmaktadır''

Törende daha sonra kürsüye davet edilen İBB Başkan Danışmanı Ümit Öztürk de konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün umudum gençlerdedir” sözünü anımsatarak, şunları söyledi:

“Onun bize gösterdiği hedefle, gençlerimize İBB politikalarımızda daima öncelik veriyoruz. Size Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun bilhassa sizlere gönderdiği selamlarını getirdim. Kendisi mutlaka burada olmamızı çok önemsedi. Bakınız, gençlere yönelik birçok projemiz hızla ilerliyor. Anadolu’dan gelen üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacı için açtığımız yeni yurtlarda, bugün 5 bin 200’ün üzerinde öğrenci kalıyor. 100 bine yakın öğrencimize burs veriyoruz. Birçok yeni kütüphane açtık, bu kütüphanelerimizi kullanan imkanı olmayan gençler arasında üniversite sınavlarında derece yapan öğrenciler oldu…”

Projenin en başından itibaren gelişim öyküsünü yakından takip ettiklerini belirten Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu projeyi İGDAŞ yönetimindeki çalışma arkadaşlarıyla birlikte geliştiren eski İGDAŞ Genel Müdürü şimdiki Eyüpsultan Belediye Başkanı Sayın Bülent Özmen arkadaşlarına buradan bir alkış gönderelim… Sayın Özmen, daha başında İBB Yönetim Kurulu’nda bize şunları söylemişti: ‘Biz İGDAŞ olarak, teknik eğitim veren liselere destek vermek üzere bir program başlatıyoruz. Bu projenin amacı, İstanbul Planlama Ajansı’nın öngördüğü alanlarda öğrencilerimize destek vermektir.’

Sevgili gençler, bu şunu ifade ediyor; seçilmiş ya da siyaseten kime yakın olduğuna bakmadığımız, tümüyle ‘ihtiyaç duyan’ üzerinden hareket edilen ama biz o desteği vermediğimiz takdirde gelecekte okuma ve iş bulma şansı bulamayacak olan gençlerimizin, yanında olduğumuzu göstermek.

Programın ilerleyişinde şimdi tamamladığınız staj aşaması çok önemliydi. Staj mesleğin başlangıcı ve ilk tacıdır. Bugün bu mezuniyeti kutladığımıza göre demek ki verdiğimiz sözleri tutarak ilerliyoruz. Şimdi bundan sonra girdiğiniz o sınavlardan başarılı olan 10 öğrenciyi işe alacağız. Bu öğrenciler ipi ilk göğüsleyenler olacak, onları şimdiden kutluyoruz. İnşallah bugün bu sayı 10 ise yarın bin olsun, binlerle ilerlesin. Çünkü nasıl ilk öğrenci yurdumuzu açtıktan sonra yurt sayısını 14’e çıkardıysak, hedefimiz 100 ise bu program ve belki benzerleriyle binlerce kardeşimize iş imkânı sunmayı da inşallah Allah bize nasip eder. Eğitim hakkı ve fırsat eşitliği demokrasinin temelidir. Ve bu program, bu temel üzerine inşa edilmiştir. Burada sizlerin gözlerinde amaçladıklarımızı görmekten dolayı mutluyum”

Törende daha sonra programın gelişimine katkı sunan İGDAŞ yöneticilerine ve 2 eğitim yılı boyunca öğrencilere hem kendi okullarında hem İGDAŞ Ünalan Uygulamalı Eğitim Sahası’nda uygulama eğitimi veren 32 İGDAŞ’lı eğitmene teşekkür plaketleri verildi. Stajlarını tamamlayan 36 öğrenci de teşekkür belgelerini, davetlilerin ve İGDAŞ yöneticilerinin elinden aldı.

Törenin ardından çeşitli ikramlar ve DC eşliğinde müziklerle eğlenen öğrenciler, değerlendirmelerin sürdüğü sınav sonuçlarını merakla bekliyor.

 

 

Kaynak: anka