"DAYANIŞMANIN SİMGESİ" ABDULLAH CÖMERT PARKI YENİDEN AÇILDI

"DAYANIŞMANIN SİMGESİ" ABDULLAH CÖMERT PARKI YENİDEN AÇILDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Samandağ Belediyesinin iş birliğiyle baştan sona yenilenen Abdullah Cömert Parkı, düzenlenen törenle yeniden hizmete açıldı. Açılışta yapılan konuşmalarda parkın, deprem sonrası dayanışmanın, halkların kardeşliğinin ve ortak yaşam iradesinin simgesi olduğu vurgulandı.

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'ın Samandağ ilçesinde dayanışmayı büyütmek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Abdullah Cömert Parkı, düzenlenen törenle yeniden vatandaşların kullanımına sunuldu. 23 Temmuz Caddesi üzerindeki park, iki belediyenin ortak çalışmasıyla baştan sona yenilenerek modern bir sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

Açılış törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi Eş Sözcüsü Demet Ceylan, DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, DEM Parti Hatay İl Eş Başkanı Naim Özbek, Avrupa Arap Alevi Federasyonu 2. Başkanı Hasan Gökyıldız, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, PSAKD Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Gülsev Kaya, Gazeteci yazar Dilek Odabaşı, Siyaset bilimci Eren Aksoyoğlu, Samandağ belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesinde Samandağ Belediyesini ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Belediye Başkanı Emrah Karaçay ile bir araya gelerek iki belediye arasındaki iş birliği ve deprem sonrası yürütülen dayanışma çalışmaları üzerine görüş alışverişinde bulundu.

KARAÇAY: "SAMANDAĞ DAYANIŞMAYLA AYAĞA KALKTI"

Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Abdullah Cömert Parkı'nın ilçenin yeni yüzünün oluşmasına katkı sunacağını belirterek, parkın yayalaştırma, yeşillendirme ve sosyal tesis projeleriyle bütünleşecek dönüşümün önemli bir parçası olduğunu söyledi.

6 Şubat depremlerinin unutulmayacak bir felaket olduğunu ifade eden Karaçay, Samandağ'ın deprem sonrasında Türkiye'nin dört bir yanından gelen dayanışmayla ayağa kalktığını belirterek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ilk günden itibaren kardeş belediye anlayışıyla verdiği destek ve hayata geçirdiği projelerle bu dayanışmanın en güçlü örneklerinden birini sergilediğini ifade etti. Karaçay, emeği geçenlere Samandağ halkı adına teşekkür etti.

"BU PARK HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİN BİR GÖSTERGESİ"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Samandağ halkına gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, yerel yönetimlerin yalnızca kendi kentlerine değil, dayanışmaya ihtiyaç duyan kentlere de katkı sunması gerektiğini söyledi.

Bucak, Abdullah Cömert Parkı'nın Diyarbakır ile Samandağ arasındaki dayanışmanın somut bir ürünü olduğunu belirterek, halkların kardeşliğini ve birlikte yaşam iradesini güçlendiren ortak çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun ise parkın, Diyarbakır ve Samandağ halklarının birlikte üretebildiğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte de iki kent arasında ortak projelerin devam etmesini temenni etti.

BAŞTAN SONA YENİLENDİ

Yaklaşık 1200 metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışmalarda mevcut ağaçlar ve ekolojik yapı korunurken, Samandağ'ın iklimine uygun ağaç, çalı ve çiçek türleriyle peyzaj düzenlemesi yapıldı.

Yenilenen parkta iki kademeli amfi, oturma ve dinlenme alanları, modüler su deposu, modern kuru havuz sistemi, yeni nesil aydınlatma elemanları ve yenilenen yürüyüş yolları vatandaşların kullanımına sunuldu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Abdullah Cömert Parkı yeniden hizmete açıldı. Törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar parkı gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

 
Image

CEMRE GAZETESİ
Tel. : (326) 000 000 00 00
GSM : (326) 000 000 00 00
Adres Samandağ / HATAY

HIZLI MENU

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days