Eğitim-İş Hatay 1 No’lu Şube Yönetimi, Ağrı’nın Hamur ilçesindeki Soğanlıtepe İlkokulu’nda görev yapan 24 yaşındaki öğretmen Irmak Koparan’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili açıklama yaptı.
Şube Yönetimi adına Şube Başkanı Edip Hizmetçi tarafından yapılan açıklamada, genç öğretmenin ölümünün eğitim camiasında derin üzüntü yarattığı belirtildi.
Açıklamada, Koparan’ın ölümünün sistematik mobbing, fiziksel şiddet, ağırlaşan ekonomik koşullar ve psikolojik baskıların bir sonucu olduğu iddia edildi. Eğitim emekçilerinin giderek artan geçim sıkıntısı, okullardaki şiddet olayları ve liyakat tartışmaları nedeniyle çok yönlü bir baskı altında görev yaptığı ifade edildi.
“DAHA KAÇ MESLEKTAŞIMIZIN HAYATTAN KOPMASI GEREKİYOR?”
Eğitim-İş, öğretmenlerin hem ekonomik hem fiziksel hem de psikolojik şiddete maruz kaldığını belirterek, “Öğretmenleri yoksulluğa, güvencesizliğe ve ölüme mahkûm eden bu düzenin değişmesi için daha kaç meslektaşımızın hayattan kopması gerekiyor?” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, Irmak Koparan’ın ölümüne ilişkin sürecin tüm yönleriyle aydınlatılması çağrısı yapıldı.
“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Eğitim-İş, olayın adli ve idari sürecinin takipçisi olacaklarını belirterek, “Makamını gencecik öğretmenlerin üzerinde bir güç aracı olarak kullananların adalet önünde hesap vermesi için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.
Genç öğretmen için başsağlığı dileğinde bulunulan açıklamada, Koparan’ın ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına sabır dilendi.
