Samandağ ilçesine bağlı Kurtderesi Mahallesi Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkındırma Derneği'nin 9. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede yapılan seçim sonucunda dernek başkanlığına İlhan Kurtuluş seçildi.
28 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilen kongrede divan başkanlığını Av. Yılmaz Şeb yürütürken, katip üyelik görevlerini Süleyman Paşa ile Aydın Bahap üstlendi.
Seçim sonucunda İlhan Kurtuluş dernek başkanlığına seçilirken, yönetim kurulunda Ali Nural, Metin Şahin, Nevzat Aladağ, Semih Beyaz ve Yılmaz Nehir görev aldı.
"MAHALLEMİZİN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYORUZ"
Kongrenin ardından açıklama yapan Dernek Başkanı İlhan Kurtuluş, Kurtderesi Mahalle Muhtarı Mehmet Nural ile iş birliği içerisinde çalışacaklarını belirterek, mahalle sakinlerinin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Kurtuluş, "Hedefimiz, Kurtderesi Mahallesi'ni ve mahalle sakinlerini daha refah, daha huzurlu ve daha yaşanabilir bir yaşam standardına kavuşturmaktır." dedi.
AKIL PAŞA'DAN YENİ YÖNETİME BAŞARI DİLEĞİ
Görevi devreden Dernek Başkanı Akıl Paşa ise yaptığı veda konuşmasında, derneğin 2005 yılında kurulduğunu ve 2026 yılına kadar başkanlık görevini yürüttüğünü belirtti.
Paşa, başta eski mahalle muhtarı Vecdi Kaçar olmak üzere kurucu üyeler Süleyman Gündüz, Hüsamettin Berrak, Remzi Beyaz, Yahya Nehir, Zeki Döner ve Adnan Hişmioğulları ile bugüne kadar yönetimde görev alan tüm üyelere ve derneğe destek veren mahalle sakinlerine teşekkür etti.
Pandemi ve deprem döneminde dernek çalışmalarına sağladığı katkılar nedeniyle Kurtderesi Mahalle Muhtarı Mehmet Nural'a da teşekkür eden Paşa, yeni yönetime görevlerinde başarı dileyerek konuşmasını tamamladı.
