SAMİ ÜSTÜN'DEN ARSUZ'DA GÖVDE GÖSTERİLİ İSTİFA: "ARSUZ HALKI NE DERSE, BİZ ORADAYIZ!"

SAMİ ÜSTÜN'DEN ARSUZ'DA GÖVDE GÖSTERİLİ İSTİFA: "ARSUZ HALKI NE DERSE, BİZ ORADAYIZ!"

Hatay'ın Arsuz ilçesinde siyasi gündemi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün öncülüğünde, Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz İlçe Başkanı ve ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partilinin katılımıyla CHP'den istifa edilerek Yeni Parti'ye katılma kararı alındı.

Hatay'ın Arsuz ilçesinde siyasi gündemi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün öncülüğünde, Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz İlçe Başkanı ve ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partilinin katılımıyla CHP'den istifa edilerek Yeni Parti'ye katılma kararı alındı.

Arsuz'da geniş katılımla gerçekleştirilen buluşmada konuşan Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, aldıkları kararın kişisel bir tercih olmadığını, Arsuz halkının iradesini ve ülkenin geleceğine dair ortak sorumluluk anlayışını esas aldığını belirtti.

Sami Üstün, “Bizim için siyaset; makamdan, mevkiden ve koltuktan ibaret değildir. Bizim için siyaset, halkımıza hizmet etme ve ülkemizin yarınlarını daha aydınlık kılma mücadelesidir. Arsuz halkı ne derse, biz oradayız. Bundan sonraki siyasi yolculuğumuza da halkımızla birlikte devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

27 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ VE ÇOK SAYIDA PARTİLİ KATILDI

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün'ün öncülüğünde gerçekleşen istifa ve katılım sürecinde, 27 belediye meclis üyesinin yanı sıra CHP Arsuz İlçe Başkanlığı yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda partili de CHP'den istifa ederek Yeni Parti çatısı altında siyasi mücadeleye devam etme kararı aldı.

Yüksek katılımla gerçekleşen buluşma, Arsuz'da yeni siyasi dönemin güçlü bir başlangıcı olarak değerlendirilirken, Sami Üstün'ün öncülüğündeki katılımın Hatay siyasetinde de önemli yankı uyandırması bekleniyor.

Sami Üstün, açıklamasının sonunda alınan kararın Arsuz, Hatay ve ülke için hayırlı olmasını dileyerek, “Birlikte daha güçlü, birlikte daha umutlu bir geleceğe yürüyeceğiz.” mesajını verdi.

NECDET KIYILI: "AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN BİR SİYASET ANLAYIŞIYLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

CHP Arsuz İlçe Başkanı Necdet Kıyılı da yaptığı konuşmada, uzun yıllardır büyük bir onur ve sorumlulukla görev yaptıkları Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki görevlerinden ayrıldıklarını kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti.

Kıyılı, süreç boyunca birlikte mücadele ettikleri Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün'e, Kadın Kolları Başkanı Vahide Karpuz ve yönetimine, Gençlik Kolları Başkanı Erkan Devrim ve yönetimine, belediye meclis üyelerine, mahalle temsilcilerine ve emek veren tüm parti üyelerine teşekkür etti.

Siyaseti makam için değil, halka, Arsuz'a ve ülkeye hizmet etmek amacıyla yaptıklarını ifade eden Kıyılı, Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden, demokrasiye olan inançlarından ve halkçı siyaset anlayışından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

CHP'deki görevlerinden hiçbir kırgınlık ya da kişisel hesap nedeniyle ayrılmadıklarını dile getiren Kıyılı, kararlarının ülkenin geleceğine duydukları sorumluluk anlayışının bir sonucu olduğunu belirtti.

Yeni süreçte Genel Başkan Özgür Özel'in liderliğinde kurulan Yeni Parti çatısı altında siyaset yapacaklarını açıklayan Kıyılı, Türkiye'nin aydınlık yarınlarının özgürlük, adalet, demokrasi ve dayanışmayı büyüten kadrolarla inşa edileceğine inandıklarını ifade etti.

Kıyılı, Arsuz'da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ayrıştıran değil birleştiren, ötekileştiren değil kucaklayan bir siyaset anlayışıyla çalışmayı sürdüreceklerini belirterek, birlik ve beraberliği güçlendirerek halkın umutlarını büyütmek için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Açıklamasının sonunda ise çıktıkları yeni yolun ülkeye, Hatay'a ve Arsuz'a hayırlı olmasını diledi.

Image

CEMRE GAZETESİ
Tel. : (326) 000 000 00 00
GSM : (326) 000 000 00 00
Adres Samandağ / HATAY

HIZLI MENU

HATAY

Hava Durumu Veri Kaynağı: weather forecast Samandag 30 days