Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Güneş Koleji Konferans Salonu’nda sahnelenen “Yaşamak Şakaya Gelmez” adlı tiyatro oyunu, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. 6 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleştirilen gösteride salon tamamen dolarken, izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı.
Yaklaşık 10 yıldır sahnelenen oyunun yazarı, yönetmeni ve oyuncusu Gökhan Altunöz, 6 Şubat depremlerinin ardından eseri yeniden Hataylı seyircilerle buluşturdu. Altunöz’e sahnede oyuncu Hicran Ağtaş eşlik etti.
Nazım Hikmet’in yaşamını, düşüncelerini ve şiirlerini tiyatro diliyle sahneye taşıyan oyun, izleyicileri aşk, hasret, umut ve direniş temaları etrafında duygusal bir yolculuğa çıkardı. Yer yer hüzünlü, yer yer neşeli anların yaşandığı gösteri boyunca seyirciler oyuna büyük ilgi gösterdi. Oyun sonunda Gökhan Altunöz ve Hicran Ağtaş, izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
ORHAN KEMAL UYARLAMASI SAHNELENDİ
Ana oyun öncesinde ise Gökhan Altunöz yönetiminde, yazar Orhan Kemal’in bir romanından uyarlanan 15 dakikalık kısa oyun sahnelendi. Ön oyunda Diren Durgun, Özlem Dik, Irmak Dablan, Asel Gezer, İnci Soylu, İlkay Çelik ve Yağmur Subari sahne aldı. Genç oyuncular performanslarıyla izleyicilerden alkış topladı.
DEPREM SONRASI SANAT MÜCADELESİ SÜRÜYOR
Deprem sonrası Hatay’da yeniden perde açma mücadelesini sürdüren Epik Sanat Tiyatrosu, etkinliğin sonunda sanata ve tiyatroya verdikleri destek nedeniyle Arsuz Kral Künefe, Deniz Doğalgaz, Pelis Güzellik, AEK Akademi ve Doruk Vizyon’a teşekkür etti.
Yazar, yönetmen ve oyuncu Gökhan Altunöz’ün imzasını taşıyan “Yaşamak Şakaya Gelmez”, Nazım Hikmet’in özgürlük, insanlık ve yaşama dair düşüncelerini yeni kuşaklarla buluşturmaya devam ediyor.
