AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerine tepki göstererek, Özel’in kendi partisindeki sorunların üzerini örtmeye çalıştığını savundu.
Hüseyin Yayman, son dönemde yaşanan siyasi tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerini eleştirdi. Yayman, Özel’in kullandığı dilin siyasi eleştiri sınırlarını aştığını öne sürdü.
“KENDİ PARTİSİNDEKİ SORUNLARI ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR”
Yayman, Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açıklamalarının, kendi partisinde yaşanan sorunları ve tartışmaları gündemden düşürme amacı taşıdığını savundu.
Özel’in Cumhurbaşkanı’na yönelik eleştirilerinin gerçek bir siyasi eleştiri olmadığını ileri süren Yayman, bunun daha çok kendi siyasi pozisyonunu korumaya yönelik bir “kaçış taktiği” olduğunu ifade etti.
“SUÇU BASTIRMAK İSTEMEKTEDİR”
Özgür Özel’in siyasi tutumunu değerlendiren Yayman, “Suçu bastırmak istemektedir” ifadelerini kullandı.
Yayman, Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açıklamalarla kendi partisindeki tartışmaların üzerini örtmeye çalıştığını öne sürerek, bu yaklaşımın sonuç vermeyeceğini savundu.
“AK PARTİ KARARLILIĞINI SÜRDÜRECEK”
Yayman, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletin haklarını korumaya ve devletin itibarını savunmaya devam edeceğini söyledi.
Siyasi mücadelede kişisel hesapların ön plana çıkarılmaması gerektiğini belirten Yayman, nefsine yenik düşenlerin AK Parti içerisinde yerinin olmayacağını ifade etti.
