EDDA SÖNMEZ 

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir depoda, nesli tükenmiş ya da tükenmekte olan hayvanlara ait boynuz ve dişlerin saklandığını ve ticaretinin yapıldığını tespit eden polis ekipleri, operasyon düzenledi. Operasyonda, piyasa değeri 4 milyon TL olan çok sayıda boynuz, fildişi, antilop, mamut ve geyik boynuzlarını ele geçirilirken 1 şüpheli ise gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Küçükçekmece’de bir iş yerine 15 Aralık’ta operasyon düzenlendi.

Yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan; 2 çift bütün halde, 1 çift küçük parçalar halinde 6,162 kg ağırlığında dağ keçisi boynuzu ve parçaları, 7 antilop boynuzu, 1  kızıl geyik boynuz parçası, 23 fildişi obje ve 3,260 kg ağırlığında fildişi parçaları 16,500 kg ağırlığında fildişi ve mamut karışık vaziyette bulunan sayılamayacak kadar küçük boynuz parçaları, 650 gram ağırlığında balina dişi parçaları, 14 adet bufalo boynuzu ve parçası, 7 balina dişi olmak üzere çeşitli boy ve ebatlarda toplamda 52 adet boynuz parçası, fildişi obje ve 20,410 kg ağırlığında boynuz parçaları, fildişi ve balina dişi parçaları ele geçirildi.

İşyeri yetkilisi bir şüpheli ise gözaltına alındı. Yakalanan şüpheli hakkında, "5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet" ve “Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme'ye (CITES) aykırılık" suçlarından başlatılan işlemlerin devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, ele geçen dişler ve objeler İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.

Kaynak: anka