(OSMANİYE)-  İYİ Parti Osmaniye İl Başkanı Serat Kılıç, "Buğday taban alım fiyatı geçen yıla kıyasladığımızda verilen oran yüzde 12,5 artış. Bu da çiftçinin ölüm fermanıdır. Bir an önce bunun tekrar yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor. Çiftçilerimiz perişan halde. Maliyetler girdiler yüzde 100'ü aşmış durumda. O yüzden biran önce fiyatların yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi.

İYİ Parti, yurt dışına çıkış harcının kaldırılması için kanun teklifini TBMM'ye sundu İYİ Parti, yurt dışına çıkış harcının kaldırılması için kanun teklifini TBMM'ye sundu

İYİ Parti Osmaniye İl Başkanı Serat Kılıç, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılı hububat alım fiyatlarına tepki gösterdi. Kılıç, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından belirlenen buğday ve arpa alım fiyatlarının, çiftçilerin beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğunu belirterek, "Hububat alım fiyatları çiftçimizi perişan etti" dedi. 

Serat Kılıç, şunları söyledi:

"Bugün köyümüzdeyiz, çiftçilerle beraberiz, 2024 TMO açıklamayı yaptı. Buğday alım taban fiyatını açıkladı. Maalesef çiftçilerimiz tarafından üzüntüyle karşılandı bu fiyat. Açıklanan fiyat maalesef üreticimizi ve çiftçimizi perişan etmiş durumda. Gördüğümüz üzere çiftçilerimiz ile beraberiz. Alınan açıklanan fiyatlattan hiç memnun değiller. Artışlar girdiler tüm maliyetler yüzde 100 artmış durumda. Bunu görüyoruz. Enflasyon yüzde 75. Şu an gördüğümüz bu ama buğday taban alım fiyatı geçen yıla kıyasladığımızda verilen oran yüzde 12,5 artış. Bu da çiftçinin ölüm fermanıdır. Bir an önce bunun tekrar yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor. Çiftçilerimiz perişan halde. Maliyetler girdiler yüzde 100'ü aşmış durumda. O yüzden biran önce fiyatların yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor."

Kaynak: anka