İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlediği basın toplantısında; “Bitlis AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi Ahlat’a geldiğinde hangi sözleri söylemiş? ‘Bizden gayrı kimsenin Cumhurbaşkanı yok, tek Cumhurbaşkanı bizim partimizin Genel Başkanı. Bürokrasi bizde. Siz de ona göre karar verin’ diyor. Bu anlayış ülkemizin son döneminde karşı karşıya olduğumuz vahametin resmen önemli bir örneğidir. Bu gidişat, hedef, yönelim milletimize hiçbir şey kazandırmadığı gibi devletimize olan güveni daha da sarsacak yanlış ve hukuksuz bir politikadır” dedi.

AKP’nin Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, geçen ay yaptığı açıklamada, 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den aday olacağını duyurmuştu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ile Ahlat Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Ahlat Belediyesinin Mümtaz Çoban’ın başkanlığında İYİ Partinin yönetiminde olduğunu söyleyen Zorlu, "Bu durum gücünü ve dayanaklarını Türk tarihinden alan İYİ Partimiz için büyük bir anlam taşımaktadır. İYİ Partimizin bir başka dayanağı ambleminin içerisinde yer alan Kayı boyuna 170 yıl burada ev sahipliği yapmış olan Ahlat'ımızın yeniden 31 Mart günü  İYİ Partili belediye olarak devam edecek olması bizi büyük bir heyecan içerisinde umutlandırmaktadır." dedi.

Ahlat’ta devlet ve hükümet ayrımını hiçe sayan bir hukuksuzlukla karşı karşıya olunduğunu belirten Zorlu, şöyle konuştu:

"Devlet imkanlarının nasıl hoyratça ve hukuksuzca kullanıldığının bir başka somut örneğidir burası. Vatandaşlarımızın tehdit edildiği bizlere verilen bilgiler arasında. Bunu da şuradan anlıyoruz; Bitlis AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi Ahlat’a geldiğinde hangi sözleri söylemiş? ‘Bizden gayrı kimsenin Cumhurbaşkanı yok, tek Cumhurbaşkanı bizim partimizin Genel Başkanı. Bürokrasi bizde. Siz de ona göre karar verin’ diyor. Bu anlayış ülkemizin son dönemde karşıya olduğu vahametin resmen önemli bir örneğidir. Bu gidişat hedef, yönelim milletimize hiçbir şey kazandırmadığı gibi devletimize olan güveni daha da sarsacak yanlış ve hukuksuz bir politikadır."

Ülkenin ağır bir ekonomik krizden geçtiğine işaret eden Zorlu, "Son süreçte bazı önemli iktisadi veri akışları gerçekleşti, biz de bunları takip ettik. Bir rakam açıklandı, gayri safi yurt içi hasılanın ayrılmasını ve cari fiyatlardan ayrılarak reel bir hale getirilmesini sağlayan deflatör diye bir rakam. Bu rakam TÜFE ve ÜFE rakamlarıyla karşılaştırıldığında son yıllardaki en büyük farkını yaşamaktadır, 15 puanlık bir sapma vardır. Bize göre deflatörün düşük açıklanması siyasi iktidar tarafından kabul edilebilir olmadığı için akla şu soru gelmektedir; kaç zamandır, kaç yıldır, kaç aydır TÜFE ve ÜFE rakamları bu şekilde sapma halindedir ve vatandaşlarımızdan gizlenmektedir" ifadelerini kullandı.

“2024 ŞUBAT’TA 7 BİN 190 TL OLMASI GEREKİYORDU”

Emeklilerin bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldığına işaret eden Zorlu, bunun kabul edilebilir bir rakam olmadığını belirtti. Zorlu, "2 kişilik bir aile bayram günü bir yerden bir yere gitmek istese sadece otobüs fiyatı 2 bin lira tutuyor. Şekerini, ikramını bunları katmıyoruz bile. 2018’de bin TL olarak açıklanmış bu ikramiye. TÜİK’in enflasyon rakamını bile esas alsak 2024 Şubat’ta 7 bin 190 TL olması gereken bir rakamdan bahsediyoruz." diye konuştu.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN BU HAKLI FERYADINA KULAK VERİN”

Öğretmen atamalarına da değinen Zorlu, yüzbinlerce adayın ve ailelerinin kaygı içinde atama beklediğini kaydetti.  Atama takviminin bir an önce açıklanması gerektiğini belirten Zorlu, "En az 100 bin kadroyu adil bir şekilde dağıtarak öğretmenlerimizin bu haklı feryadına kulak verin." dedi.

"ŞİKAYETLER ALIYORUZ”

Zorlu açklamasında, bazı yerlerde Hazine arazilerinin sığınmacılara, Suriyelilere tahsis edilmesine ilişkin birtakım projelerin devam ettiği konusunda şikayetler aldıklarını söyledi. Zorlu, "Demografik bu tehlikeye karşı da inşallah 31 Mart’ta Ahlat’tan yakacağımız ateşle tüm Türkiye’de İYİ Partinin güneşi bu problemi de çözmek için önemli bir milat olacaktır diye düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Kaynak: anka