HABER: ECE AZAK - KAMERA: ÖZGÜR ŞENGÜL

(İZMİR)- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği bayramın 104. yıl dönümü kapsamında yapılan törende çocukların gösterileri, renkli görüntülere sahne oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği bayramın 104. yıl dönümünde, kentteki kutlamalar İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından törene, İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile eşi Asuman Yeni, İzmir milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, rektörler ve çok sayıda yurttaş da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, şunları söyledi:

“Aziz milletimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası olan ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılına vasıl olmanın gururunu ve heyecanını paylaşıyoruz. Bir asır önce umutla, inançla ve dualarla açılan Gazi Meclisimiz, vatanımızın işgal edildiği bir dönemde milletimizin hürriyet ve istikbal davasının kalbi olmuştur. İstiklali genlerine kodlamış, Hakimiyet-i Milliye anlayışını her zerresiyle yaşayan ve yaşatan milletimiz, bu iradesini nesilden nesle aktarmıştır. Uğruna dünyada emsali görülmemiş bedeller ödenen mukaddes vatan toprağının her karışında kahraman ecdadımızın hayalleri, rüyası, duası olduğunu biliyoruz. Milletimizin yaradılışındaki bu hasletleri en iyi şekilde tahlil eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı evlatlarımıza armağan etmesi asla bir tesadüf değildir. “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” İfadesiyle tasavvur ettiği bu ruh kudreti aziz vatanımızın istikbalinin ve ikbalinin teminatıdır. Şüphesiz ki bu vatanın evlatları şanlı mazimizden aldıkları ilhamla bu coğrafyaya aidiyetimizi baki kılacak, güzel ülkemizin şarkısını dünyanın dört bir yanında duyuracaktır. Şüphesiz ki onlar, Türkiye yüzyılını Türkiye bin yılına taşıyacak, ay yıldızlı sevdamızı ebediyetin göğünde dalgalandıracaktır.”

"DÜNYAYA, ZULMÜN VE NEFRETİN DEĞMEDİĞİ ÇOCUK GÖZLERİNDEN BAKALIM"

Dünyanın dört bir yanında devam eden savaşlar nedeniyle zulme uğrayan çocukları da hatırlatan Yahşi, “Bizlere en kıymetli varlıklarını emanet eden değerli velilerimiz; çocuk anne baba için yüce yaradanın en büyük hediyesi, vatan için istikbalin ta kendisidir. Biliyoruz ki çocukların mutlu olmadığı bir dünyada, yanlış giden bir şeyler var demektir Çocukların şen kahkahalarının çınlamadığı bir dünya; yarımdır, eksiktir. Çocukların gözyaşında boğulur insanlık, çocukların kırık kalplerine gömülür adalet. Nerede bir çocuk ağlasa oralı olur yüreğim. Nerede bir çocuk gülse orasıdır cennetim. Dünyaya, zulmün ve nefretin değmediği çocuk gözlerinden bakalım. Hayata, merhametin tuttuğu çocuk ellerinden dokunalım. Bugün Gazze’den Doğu Türkistan’a ve dahi pek çok yerde zulme maruz kalan her bir çocuk dünyanın vicdan yarasıdır. Onların çıkaramadığı ses olmak, uğradıklara haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmek insanlık ödevidir” diye konuştu. 

"ÇOCUKLARIMIZA MAZİLERİNDEN GÜÇ VE İLHAM ALMAYI İŞLEYECEK OLAN SİZLERSİNİZ" 

Öğretmenlere de seslenen Yahşi, “Çocuklarımıza mazilerinden güç ve ilham almayı, bu topraklara aidiyeti, iyiliği, merhameti, adaleti kalplerine bir nakış gibi işleyecek olan sizlersiniz. Onlara rüyalarının peşinden gitme cesaretini ve kararlılığını sizler kazandıracaksınız. Medeniyet kurucu bir nesil yetiştirmek üzere çıktığımız bu yolculukta evlatlarımız, sizlerin rehberliğinde insanlık tarihinde iz bırakan işlere imza atacaklar. İzmir eğitim ailesi olarak çocuklarımızın ışıl ışıl parlayan gözlerinden aldığımız ilhamla onlara daha iyi bir dünya, huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.  

"SİZLERİN GÜLEN YÜZLERİNDE YARININ AYDINLIK TÜRKİYE'SİNİ GÖRÜYORUZ"

Konuşmasında son olarak çocuklara seslenen Yahşi, sözlerini şöyle noktaladı:

“Sizler, aziz vatanımızın en kıymetli cevheri, en büyük sermayemiz, kolumuz kanadımız gayretimiz, sınırsız hayallerimizsiniz. Hiç tükenmeyen bir merakla ve hayretle dünyayı her gün yeniden keşfedeceksiniz. Rüyalar sizin, yarınlar sizin, bu şanlı bayrak sizin. Bu cennet vatan, bu topraklar bu Cumhuriyet sizin. Sizlerin inancı ve azmi bu vatanı şahlandıracaktır. Sizlerin hayalleri bu ülkeyi yıldızlara taşıyacak. Aklınıza, fikrinize, yüreğinize güveniyoruz. Sizlerin gülen yüzlerinde yarının aydınlık Türkiye’sini görüyoruz. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz bu günde; Gazi meclisimizin çatısı altında milletimizin istiklali, istikbali ve dahi aydınlık yarınları için emek vermiş, Milli iradenin vatan sathında hâkimiyeti için mücadele etmiş, başta Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, bize bu toprakları ebediyen vatan kılan tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Yarınlarımızın teminatı olan evlatlarımızın ve tüm dünya çocuklarının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.”

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT ÖZEL HUZUREVİ’NDE YAŞANAN SALDIRIYA İLİŞKİN İNCELEME BAŞLATTI AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT ÖZEL HUZUREVİ’NDE YAŞANAN SALDIRIYA İLİŞKİN İNCELEME BAŞLATTI

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, renkli görüntülere sahne oldu. Törende ilk ve orta öğretim öğrencilerinin renkli gösterileri büyük ilgi gördü. Miniklerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri, dans gösterileri ve halk dansları izleyenleri büyüledi. Kutlama, gösteri yapan çocukların şiir dinletisi ve dans gösterileri ile son bulurken, Cumhuriyet Meydanı kırmızı-beyaza büründü. 

 

Kaynak: anka